2’nci Alman-Kıbrıslı Türk Tıp Konferansı bugün, Yakın Doğu Hastanesi’nde başladı.

Almanya’da yaşayan Türk Dr. Deniz Uyak ile Kıbrıslı Türk Dr. Kemal Çelikkaya’nın birlikte düzenlediği ve ilk ayağı 10-12 Haziran tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen konferans, kanser hastalığının yeni teşhis ve yeni tedavi yöntemleri yanında obezite konularını irdeliyor.

Konferans, saat 09:30’da YDÜ Hastanesi 101 nolu Salon’da Organizasyon Komitesi Başkanı Dr. Deniz Uyak, Eşbaşkanı Dr. Kemal Çelikkaya, YDÜ Hastanesi Mütevelli Heyeti Başkanı Adem Aköl ve YDÜ Cerrahi Anabilim Başkanı Dr. Hasan Besim’in açılış konuşmalarıyla start aldı.

İki oturum halinde gerçekleşecek konferansta, Dr. H.J Schmoll, Dr. Matthias Lang, Prof. Philip Hardt, Prof. Markus Juchems, Dr. Philip Collet, Dr. Muharrem Saklak, Dr. Deniz Uyak ve Prof. Gubernatis sunum yapacak.

Konferansta; yemek borusu kanserlerinin ameliyat, ışın, ve kemoterapi yöntemiyle tedavisi, neuroendocrine tümörleri, erken kanserlerin endoskopi yöntemiyle tedavisi, barsak kanserlerinin MR ve CT cihazlarıyla teşhis ve tedavileri, şişmanlık hastalığının mideye takılan balonla tedavisi ve Almanya’ya ihtisasa gidecek Türk ve Kıbrıslı Türk genç doktorlara yapılacak yardım konuları irdelenecek.

UYAK

Organizasyon Komitesi Başkanı Dr. Deniz Uyak açılışta yaptığı konuşmada, 2’inci Alman Kıbrıslı Türk Tıp Konferansı’nı KKTC’de gerçekleştirmekten mutlululuk duyduklarını ifade ederek, katkı koyan YDÜ Hastanesi ile Organizasyon Komitesi Eşbaşkanı Dr. Kemal Çelikkaya’ya teşekkürlerini sundu.

Kıbrıs’ın coğrafik konumu nedeniyle bu tür konferanslar için uygun bir ülke konumunda bulunduğunu belirten Dr. Uyak, bu kapsamda Kuzey Kıbrıs’ta ileriki yıllarda da tıp alanında konferans düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti.

ÇELİKKAYA

Organizasyon Komitesi Eşbaşkanı Kemal Çelikkaya ise KKTC’de tıp alanında konferans düzenlemekten duyduğu sevinci dile getirerek, yabancı akademisyenlerin kanser alanındaki yeni teşhis ve tedavi yöntemlerini Türk meslektaşlarıyla paylaşacaklarını söyledi.

AKÖL

YDÜ Hastanesi Mütevelli Heyeti Başkanı Adem Aköl de yaptığı konuşmada, 2’inci Alman Kıbrıslı Türk Tıp Konferansı’na ev sahipliği yapmaktan duyduğu onuru belirterek, konferans amacıyla yurtdışından ülkeye gelen konukları üniversite hastanesinde görmekten memnunluk duyduğunu kaydetti.

Aköl, konferansta yurt dışından gelen değerli bilim adamlarının kanser konusunda edindikleri bilgi ve deneyimleri Türk doktorlarıyla paylaşacak olmalarının önemli olduğunu söyledi.

BESİM

YDÜ Hastanesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Hasan Besim de konuşmasında, konferansın Türkiye ile KKTC’de düzenlenmesinin önemli olduğunu ifade ederek, bu tür etkinliklerin kurumsal iletişim, mesleki dayanışma ve dostlukların pekişmesine katkı yaptığını söyledi.

Konferans sonucunun ülkeye hayırlı olmasını dileyen Prof. Besim katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.
Editör: TE Bilisim