Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. Yıl dönümünü gurur ve kıvançla kutladıklarını belirterek, demokrasi, cumhuriyet, özgürlük ve eşitliğin hüküm süreceği daha nice aydınlık dolu Cumhuriyet Bayramları diledi.

KKTC GKK Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünü aydınlık bir geleceğe ilham verecek şekilde kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Mesajda, Cumhuriyet Bayramı’nın Türk Milleti için her geçen gün daha büyük bir önem taşıdığı ve Türk Milleti’nin en büyük sevdası, ülke topraklarının içerisinde yaşayan herkesin gelecekteki en büyük güvencesi olduğu kaydedildi.
 
KKTC İnsan Hakları Derneği, Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, insan haklarının korunması ve yüceltilmesi kapsamında bağımsızlığın öneminin idrak edilmesini ve Kıbrıs Türk halkının KKTC’ye sahip çıkmasını istedi.

Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ) Rektörü Prof. Abdullah Y. Öztoprak da yayımladığı mesajda, büyük gayret ve fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, minnet ve rahmetle andı.

Öztoprak, eğitim kurumu ve eğitmenler olarak görevlerinin; “eğitim kalitesini yüksek tutarak donanımlı, kendine güvenen gençler yetiştirme, nesilden nesle aktarılan cumhuriyeti, bilimin ışığında geleceğe taşımak” olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim