SAHTE BELGE DÜZENLEME   

           Ocak 2015-24 Şubat tarihleri arasında, Boğazköy’de faaliyet gösteren H.A.(E-36)’nın işletmeciliğini yaptığı bir işyerinde, pos cihazlarından alışveriş yapan 26 müşteriye ait kredi kartı bilgileri kopyalanıp çalındıktan sonra, konu kredi kartı sahiplerinin rızası dışında hesaplarından yurtdışında ATM cihazlarından 12.000 TL çekiliş yapıldığı belirlenmiştir. Bahse konu işyerindeki H.A’ya ait dizüstü bilgisayarda yapılan incelemede kredi kartı kopyalama programı olduğu tespit edilmiştir. Adı edilen ve meselede bağlantısı olduğuna inanılan K.G. (E-37) ve S.Ö.(E-34)’tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

 

DÜKKAN AÇMA, HIRSIZLIK VE KASTİ HASAR (GELİŞME)   
            13.02.2015 tarihli Basın Bülteninde, 12.02.2015 tarihinde, Gazimağusa'da faaliyet gösteren “Laguna Market” isimli iş yerinden 500 TL bozuk para, muhtelif markalarda 512 paket sigara ile 6 şişe alkollü içkinin çalındığı, meseleyle ilgili olarak M.B. (E-32) ve M.Ö.(K-26)’nün  tutuklandığı, iki kişinin ise arandığı bildirilmişti. Aranmakta olan M.Ş. tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

 

HIRSIZLIK                                                                                                                                                08.02.2015 tarihinde, 03.00-05.00 saatleri arasında, Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi Bulvarı üzerinde kazalı durumda bulunan araç içerisinden, A.D. (E-19) Osman ÖZKUL’a ait bir adet cep telefonunu çalmıştır. Adı edilen tespit edilerek tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.  


BAŞKASININ KİMLİĞİNE BÜRÜNME VE SAHTE BEYANLA KAYIT TEMİNİ      
            25.02.2015 tarihinde, saat 06.00 sıralarında, Ercan Devlet Havalimanında, A.A.B.(E-28), daha önceden yurt dışından temin etmiş olduğu sahte Suriye pasaportunu, görevli memura ibraz edip, belgede adı geçenin kimliğine bürünerek sahte davranışla kayıt temin ettirdiği tespit edilmiştir. Adı edilen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.    

GÜMRÜKSÜZ MAL TASARRUFU      
        25.02.2015 tarihinde, saat 21.30 sıralarında, Lefkoşa Taşkınköy’de faaliyet gösteren ve işletmeciliği H.D.’nin (E-20) yaptığı bir işyeri içerisinde gümrük görevlileri tarafından yapılan aramada, gümrük vergisi ödenmemiş toplam 216 paket kahve tespit edilmiştir. Adı edilen tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim