Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay,  tüm sektörlerin plan, proje ve çalışmalarında randımanlı sonuç alabilmesi için meteorolojik hizmetlere büyük önem vermesi gerektiğini söyledi.

Oktay, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, 2013 yılı Dünya Meteoroloji Günü temasının “Can ve mal emniyeti için havayı gözlemek” olarak belirlendiğini söyledi. Oktay, temanın, hava olaylarına karşı dirençlilik ve güvenliğin arttırılmasında meteorolojik hizmetlerin oynadığı kritik role dikkat çekmek için belirlendiğini kaydetti.

Oktay, KKTC sathında oluşturulan Meteoroloji İstasyon Şebekesi’nden alınan sürekli ve düzenli ölçüm ve gözlemlerle, olanaklar dahilinde ulaşılan teknolojik düzey ve bunlara dayalı güvenilir hizmetlerin, Meteoroloji Dairesi’nin övünç ve guru duyulacak başarısı olduğunu belirtti.

Bu başarının tüm ilgili hizmet sektörleriyle paylaşılması ve bütünleşmesinin ülke insanının mutluluğu ve refahı olduğunu vurgulayan Oktay, “Bu nedenle ilgili tüm sektörlerin plan, proje ve çalışmalarında randımanlı sonuçlar için meteorolojik hizmetlere büyük önem vermeleri gerekmektedir” dedi.

Oktay, ayrıca, zaman zaman yaşanan olağanüstü hava ve iklim olaylarının etki ve zararlarını asgariye indirmede meteorolojik tahmin ve ihbarlara daha büyük önem verilmesinin kaçınılmaz bir husus olduğunu ifade etti.

Fehmi Oktay, “Gece, gündüz yirmi dört saat büyük bir özveri ve görev anlayışı ile görev yapan meteoroloji çalışanlarına, gönüllü meteoroloji hizmeti verenlere çok teşekkür eder, 23 Mart Meteorolji Günlerini en iyi dileklerle kutlar saygılar sunarım” dedi.

Editör: TE Bilisim