GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Senato Kongre merkezinde gerçekleşen panele konuşmacı olarak, Build Up Organizasyonu kurucularından Helena Puig Larrauri, Michaela Ledesma ve Jen Welsch, Girne Amerikan Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hossein Sadri ve Hukuk Fakültesi Akademisyenlerinden Çiçek Göçkün Bayramoğlu katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise GAÜ İşletme Ekonomi Fakültesi Akademisyenlerinden Dr. Cemaliye Beysoylu'nun yaptigi etkinliğe öğrenciler ve akademik kadro yoğun ilgi gösterdi.
21. yuzyilda Baris Aktivizmi konulu panelde konusmacilar kendi kariyerleri boyunca aktif oldukları sivil toplum örgütleri hakkında ve çalıştikları ülkeler hakkında barış aktivizminin nasıl değiştiğini aktardılar.
Bayramoğlu, barış'ı nasıl düşünmek gerektiğini ve bireylerin barışa katkı koymasının neden önemli olduğunu belirterek, bağlı olduğu Mülteci Hakları Derneği'nden örnekler ile katılımcılara bilgi verdi.
GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri, barış aktivizminin bir güne veya bir eyleme dayalı olmaması gerektiğini, bu ruhu ve bu gorevi bireylerin hergün her yaptığı işe birşekilde yansıtması gerektiğini, 21.yy'da aktivizmin daha global ve çok yönlü düşünülmesi gerektiğini kendi kariyerinden örnekler ile aktardı.

Jen Welsch, Teknolojinin barışa nasıl katkı koyabileceğini, ve dünyada bunun ne gibi örnekleri bulunduğunu seyirci ile paylaştı. Bu örnekler arasında global olarak teknolojinin nasıl katki koyabileceği konusunda kendi Doktora arastırması doğrultusunda hazırlamış olduğu slayt ile katılımcılara sundu.
Helena Larrauri ve Michaela Ledesma, UNDP ve benzeri organizasyonlar ile, Somali, Sudan, Güney Sudan, Afganistan ve benzeri çatışma ortamlarında analog ve dijital teknolojilerin barışın sağlanması için nasıl kullanıldığı ve insanların mobilize olmasına nasıl katkı koyduğunu tecrübeleri doğrultusunda paylastı.
Etkinlik sonunda GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker konuşmacılara panele olan katkıları ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaştikları için teşekkür plaketi takdim etti.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, “21. Yuzyılda Barış Aktivizmi” konulu panelin ses kaydının, etkinlige katılamayanlar için 24 Nisan’dan itibaren Girne Amerikan Üniversitesi iTunes U sayfasından paylaşılacağı ve http:.//peace.gau.edu.tr sayfasından da ulaşılabileceği bildirildi.
 
Editör: TE Bilisim