Yüksek Seçim Kurulu’nun bugün yayınladığı 30 numaralı duyurusuna göre, adaylar, 22 Haziran 2013 Cumartesi günü Bayrak Radyosu’nda 18.30 haber bülteninden hemen sonra geçici olarak ilân edilecek.

Siyasal partilerin, aday listelerinde gösterilen adayların doğum yerlerini, doğum tarihlerini, anne-baba adı ve soyadlarını bildirmeleri gerekiyor. Adayların ayrıca “Anayasa’nın ve değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın adaylık için aradığı koşul ve nitelikleri haiz olduklarına, partiden aday gösterilmeyi kabul ettiklerine ve başka partiden aday gösterilmeyi kabul etmediklerine” ilişkin beyanlarının yanı sıra, polis karakter belgesi, en az 3 yıldan beri daimi  ikametgâhının KKTC’de olduğunu gösteren muhtar belge veya belgeleri, Kimlik Kartı veya fotokopisini, yurt ödevini yaptığını veya bundan muaf tutulduğunu gösteren belge veya fotokopisini vermesi gerektiği bildirildi.
 
Bağımsız adaylar ise karakter belgesi, ikametgah belgesi, Kimlik Kartı ve yurt ödevini yaptığını veya bundan muaf tutulduğunu gösteren belgenin yanı sıra, Anayasa ve yasanın adaylık için aradığı koşul ve niteliklere haiz olduklarını belirten bir yazıyla İlçe Seçim Kurulu’na başvurması gerekiyor. 

Arzu edenler, İlçe Seçim Kurulları’nda bu amaç için hazırlanan formlardan yararlanabilecek. Başvurular ile birlikte sunulması gereken belgelerden herhangi birinin sunulmaması halinde, ilgili adayın seçim sonucunda seçimi kazanması dikkate alınmayabilir.

Duyuruda, “Siyasal Partilerin ve bağımsız adayların başvurularında, özellikle Anayasa’nın seçme, halkoylamasına katılma ve seçilme hakkını düzenleyen 68. maddesini; değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın seçilebilme niteliklerini düzenleyen 9. ve adaylık için başvurmayı düzenleyen 58. maddelerini dikkate almaları gerekmektedir” denildi.

Editör: TE Bilisim