Etkinlik, “Hade Barış –Hade Eιρήνη-Hade Peace” sloganıyla ülkede ve dünyada barışın egemen olması dileğiyle Deniz Kapısı önünde Desdemona Parkı’nda gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında el sanatları ve yiyecek stantları açılırken, Cihan Tunceli, Erde Kaptan ve Orkestraları Çağla & Özden, Çağdaş Aydaş performans sergiledi.

Hüseyin Ağlamaz, Vasos Christodouloue ve Serkan Soyalan’ın Nazım Hikmet, Yannis Ritsos ve Can Yücel şiirlerinden oluşan dinletisinin ardından etkinlik, Adamos Katsaniotis ve Yıltan Taşçı konseriyle sona erdi.

Katılımcılar gecenin sonunda el ele vererek barış mesajlarını dile getirdi.

ERHÜRMAN

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman gecenin açılışında yaptığı konuşmada, çözüm ve barışın aynı şeyler olmadığına dikkat çekerek, çözümü liderlerin, barışı ise iki toplumun sağlayacağını vurguladı.

Çözüm olmasa dahi 24 saat barış için çalışmak gerektiğini söyleyen Erhürman, bu tür etkinliklerin de barışa giden yolda önemli olduğunun altını çizdi.

Federasyonun ise çeşitlilik içinde birlik ve iki tarafın birbirlerini eşit olarak tanıyacağı ve onun üzerine inşa edeceği bir yapı olduğunu söyleyen Erhürman,”Barışı, her insanın hakkı olan şeyi istiyoruz” dedi.

YEKTAOĞLU

CTP Kadın Örgütü Genel Sekreteri Aybile Yektaoğlu da, “Hade Barış –Hade Eιρήνη-Hade Peace, barış bizimle gelecek” dedi.

ŞAHALİ

CTP Gazimağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, savaştan en çok kadınların etkilendiğini, barışı da yine kadınların sağlayacağını belirtti.

Şahali, etkinlik nedeniyle CTP Gazimağusa Kadın Örgütü’nü kutladı.

KUKUMA

POGO Kadın Hareketi Genel Sekreteri Skevi Kukuma da, barış için toplanmış olmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Kukuma, bu etkinlikle Kıbrıslı kadınlar olarak barış için ne kadar çalıştıklarını bir kez daha ortaya koyduklarının altını çizdi.

Kukuma, tüm kadınlara Kıbrıs’ta çözüm için birlikte çalışma çağrısı yaptı.

NAZENİN ŞAHALİ

CTP Gazimağusa Kadın Örgütü Başkanı Nazenin Taşçıoğlu Şahali de, “Keşke dünyada her gün barış günü olsa ve her gün, Dünya Barış Günü bilinciyle kutlansa” temennisinde bulundu.

Şahali, sonsuza dek savaşların durması, barışın sağlanması dileğinde bulundu.

Barış isteğini vurgulayan Şahali, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya güvendiklerini ve desteklediklerini belirtti.

İki toplumlu, iki bölgeli siyasi eşitliğe dayalı federasyon istediklerini kaydeden Şahali, Kıbrıs’ta barışın dünya barışına da katkı koyacağını söyledi.
Editör: TE Bilisim