BRT'ye konuk olan Sucuoğlu, başvuruların bugün başladığı bin 500 TL'lik ücret desteği uygulamasıyla ilgili soruları yanıtladı.

Saat 15.50 itibarıyla 880 işverenin müracaat yaptığını ifade eden Bakan Sucuoğlu, bugün saat 09.30'da 21 bin başvuru yapılması nedeniyle sistemin bir süreliğine çöktüğünü, daha sonra ise daha az yoğunluk yaşandığını belirtti. Sucuoğlu, başvuruların 24 saat sistemiyle yapılabildiğini anımsattı.

Türkiye Ìş Bankası, Garanti Bankası, İktisat Bankası ve Albank’ın bu sistemin dışında kalmayı istediğini ifade eden Bakan Sucuoğlu, bu bankalarda işverenin hesapları olduğunu ve bunun çok ciddi bir sıkıntı yarattığını anlattı.

Sucuoğlu, bu bankalara sistemin içine girme çağrısı yaptı.

Bakanlar Kurulu kararı ile beş müsteşarın bu konuda yetkilendirildiğini ifade eden Bakan Sucuoğlu, üç haftaya yakın çok yoğun çalışmalar yaptıktan sonra bir çok kriter belirleyerek sektörleri kapalı ve açık olarak belirlediklerini söyledi.

Cuma günü ilk ödemenin yapılabileceği müjdesini veren Bakan Sucuoğlu, tüm ödemerin 4 veya 6 Mayıs'a kalmaması ve yığılma olmaması için ödemelerin 3-4 günde bir yapılacağını anlattı.

Editör: TE Bilisim