Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, öğrenci taşımacılığındaki mevcut sistemin tamam olmadığını belirterek, parkur düzenlemesi yapılması ve kartlı sisteme geçilmesi gerektiğine söyledi.

Serdar Denktaş, Fuat Topaloğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-İş) ile görüştü.

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Denktaş, Kar-İş heyetini kabulde yaptığı konuşmada, 2015-2016 yılı ödemelerinin temizlenmesi gerektiğini belirterek, 2016-2017 yılı ödemelerinde sıkıntı yaşanmayacağını kaydetti.

Mali konuları Bakanlık Müsteşarı Ahmet Havutçu ile değerlendireceklerini de belirtti.

“SİSTEM TAMAM DEĞİL”

Öğrenci taşımacılığında parkur düzenlemesi yapılması ve kartlı sisteme geçilmesi gerektiğine dikkat çeken Denktaş, mevcut sistemin tamam olmadığını ifade etti.

Denktaş, geçmiş hükümet döneminde konuyla ilgili çalışma başlattıkları ancak hükümetteki görevlerine devam edememeleri nedeniyle projeyi hayata geçiremediklerini anımsattı.

Projenin en kısa zamanda hayata geçirilmesi için Eğitim Bakanlığı ile çalışacaklarını kaydeden Denktaş, kartlı sistem ve parkur düzenlemesiyle sistemin rahatlayacağını belirtti.

TOPALOĞLU “T İZİNLERİNE SİYASET KARIŞTIRILMASIN’’

Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-iş) Başkanı Fuat Topaloğlu ise T izinleri konusuna değinerek, ada genelinde gerekenden fazla T izni verildiği ve halen verilmeye devam edildiğini ileri sürdü.

Siyasi ve bir takım nedenlerden dolayı verilen T izinlerinin Maliye Bakanlığı’na da külfet olduğunu belirten Topaloğlu, bu duruma son verilmesi gerektiğini savundu.

Topaloğlu, mukavele yapılırken verilen T izni belgesinin bitiş tarihinin taşıma süresi içerisine denk gelmesi sebebiyle bakanlık tarafından ödeme alamadıkları ve mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. Topaloğlu, uygulamanın kaldırılmasını talep etti.

2015-2016 öğretim yılında öğrenci taşımacılığı yapıp, henüz ödeme almamış üyelerinin mağdur olduğuna belirten Topaloğlu, ödenmesi gereken 1 milyon 270 TL’lik bir meblağın bulunduğunu iddia ederek, bunun en kısa zamanda ödenmesini istedi.

2016-2017 öğretim yılında tekrar mağduriyet yaşanmaması için Aralık ayına kadar toplu taşımacılık kalemine gereken paranın aktarılmasını talep eden Topaloğlu, Eğitim Bakanlığı ile yapılan zorunlu öğrenci taşımacılığı sözleşmelerinde teminat mektubu yerine, Kar-İş’ten alınacak garanti mektubu talep edilmesi önerisinde bulundu.
Editör: TE Bilisim