Engelliden bisikletliye, bisikletliden çocuğa, çocuktan yaşlıya tüm paydaşlarla yıl içerisinde yapılacak trafik çalışmalarında işbirliğini kapsayacak protokolun imza töreni bugün saat 14:00’te bakanlıkta gerçekleşti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile Vodafon Telsim Genel Müdürü Rasim Kara’nın imza koyduğu protokol töreninde, Bakanlık Müsteşarı Suat Yeldener, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Mustafa Toycan ve Vodafon Telsin Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da hazır bulundu.

TAÇOY: “2015 TRAFİKTE FARKINDALIK YILI OLACAK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy burada yaptığı konuşmada, 2015 yılının kendileri için farkındalık yılı olacağını ifade ederek, trafik farkındalığını halka devlet-sivil toplum örgütü ve özel sektör işbirliğinde daha etkin ulaştırılacağına inandıklarını kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın gelecekte trafiğin nasıl olması gerektiğini planlarken Vodafon Telsim’in de bir yıllık süreçte farkındalığı “Bilinçli toplum, güvenli toplum” sloganıyla ön plana çıkaracağını belirten Taçoy, sözkonusu işbirliğinin sivil toplum örgütleri ve medyanın da katkılarıyla trafikte sürdürülebilir çözümler üretileceğine inanç belirtti.

Bir yıllık süreçte proaktif bir trafik politikası gündeme geleceğini belirten Taçoy, böylelikle KKTC’de yaşanan ve dünya oranlarının çok üzerinde bulunan ölümü trafik kazalarının aşağılara çekileceğine vurgu yaptı.

“İLETİŞİMDE SÜRAT… ANCAK TRAFİKTE OLMAZ”

“2015’te trafikte bilinçli toplum, güvenlik, güvenli sürücü yaratırken öte yandan 4 G hızında iletişimi de beraber getirmek istiyoruz” diyen Taçoy, iletişimde sürat olabileceğini ancak trafikte olmaması gerektiğini belirtti.

Yarın saat 09:00’da Golden Tulip Otel’de Trafik Komisyonu koordinatörlüğünde “2015 KKTC Trafik ve Yol Güvenliği Çalıştayı” gerçekleştireceklerini de ifade eden Taçoy, “Bilinçli Sürücü, Güvenli Toplum” sloganı altında yapılacak çalıştayın 2 gün süreceğini kaydetti.

Taçoy, Çalıştay’da trafik sorunlarına sürdürülebilir çözümler üretmenin hedeflendiğini de söyledi.

KARA: “TRAFİK KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Vodafon Telsim Genel Müdürü Rasim Kara da, ülkenin en önemli sorunlarından biri olan trafik konusunda bakanlık ile işbirliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Acı kayıpların yaşandığı trafik konusunda Vodafon Telsim olarak elden geleni yapmak istediklerini ifade eden Kara, kazaların seyir halinde telefonla konuşmadan da kaynaklandığı düşünüldüğünde bu olayda yer almalarının isabetli olduğunu kaydetti.

Kara, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte güzel projelere imza atacaklarına inandığını ekledi.
Editör: TE Bilisim