Daha önce suyun yönetiminden sorumlu bakanlığın yapmış olduğu “bizim bu suyu yönetecek kapasitemiz yoktur” söylemi halen hafızalardaki canlılığını korurken, hükümetin 2015 yılında bu kapasiteyi artırma yönünde hangi adımları atmayı öngördüğü tarafımızdan dikkatle takip edilecektir.

Özellikle su yönetimi konusunda önemli görevleri bulunan Su İşleri Dairesi ile Jeoloji ve Maden Dairesi’nin teknik eleman ve alt yapı yönünden güçlendirilmesi, istihdam edilecek personelin eğitimlerinin yapılarak kamu kurumlarının yetişmiş insan kaynağı bakımından geliştirilmesi 2015 yılı için “öncelikli hedef” olmalıdır.
Öte yandan iklim konusundaki verileri sağlamak ve su yönetimi konusundaki öngörüleri doğru bir şekilde yapabilmek bakımından Meteoroloji Dairesi’nin de hem insan kaynağı hem de teknolojik alt yapı yönünden güçlendirilmesi Kıbrıslı Türkler açıdan büyük önem taşımaktadır.

Bu bakımdan tüm milletvekillerine ve siyasi partilere bu konudaki gelişmeleri dikkatlice takip etmesi için çağrı yapmayı görev biliriz. Yukarıda da değinmiş olduğumuz üzere bu, sadece 2015 bütçe uygulamalarını ilgilendiren bir “öncelikli adım”dır. Bunun ardından su konusunda atılması gereken adımlarla ilgili odamız her zaman sorumluluk almaya ve katkı sağlamaya hazırdır.

2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı su yönetimi konusunda hükümetin niyetini ortaya koyacak olan ciddi bir sınavdır ve bu sınavı başarı ile vermesi Kıbrıslı Türklerin geleceği açısından hayatidir.

Saygılarımızla…

Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu adına
Oda Başkanı
Birol KARAMAN
 
Editör: TE Bilisim