ODTÜ’den verilen bilgiye göre törende, bu yıl ikincisi düzenlenen “Yılın Yeşil Beyni Yarışması” final ödülleri de dağıtıldı.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer’in ev sahipliği yaptığı açılış törenine Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Milletvekilleri Dr. Ali Pilli, Armağan Candan, Dr. Hüseyin Erçal, Kemal Dürüst, Mehmet Çağlar, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Müsteşarı Hayriye Işıl Doğan, Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Ali Yönel, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, akademisyenler, çalışanlar, öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.

TÜMER: “MEZUNLARIMIZIN BAŞARILARINI GURURLA İZLİYORUZ ”

Açılış töreninde konuşan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer, 2013-2014 akademik yılına ilişkin verileri paylaştı.

2013-2014 akademik yılına, bu yıl açılan Havacılık ve Uzay Mühendisliği lisans programı ile birlikte 15 lisans ve 3 lisansüstü programa kayıtlı yaklaşık 2100 öğrenci ile başlayan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’ndan 2012-2013 ders yılında verilen 189 mezun ile toplam mezun sayısının 721 olduğunu belirten Prof. Dr. Turgut Tümer şöyle konuştu:

“Mezuniyeti üzerinden 6 ay geçen ve bize geri bildirimde bulunan 486 mezunumuzun yüzde 77’si bir işte çalışıyor, yüzde 17’si lisansüstü eğitim yapıyor, yüzde 4’ü askerlik yapıyor veya lisansüstü kabul aşamasında. Mezunlarımızın sadece yüzde 3’ü mezun olduktan 6 ay sonra iş arayışına devam ediyor.”

ACAR: “KAMPÜSÜMÜZ, ALDIĞI DESTEĞİ TOPLUMA GERİ VERMEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEKTİR”

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar da yaptığı konuşmada, ODTÜ’nün eğitim ve araştırma alanlarında yükselen başarısına değindi. Prof. Acar, şunları söyledi:

“Üniversitemiz bu yıl Mart ayında ilan edilen Times Higher Education (THE) “World Reputation Rankings 2013” sıralamasında en saygın 100 dünya üniversitesi arasındaki yerini 40 basamak yükselterek 51- 60 bandına girdi. Bu sonuç, ODTÜ’nün yurt dışında artan saygınlığın göstergesidir.”

Acar, kampüslerini destekleyen TC ve KKTC hükümetlerine ve Kıbrıs Türk halkına teşekkür ederek “Kampüs, şimdiye kadar olduğu gibi, ilerideki yıllarda da kendisine sağlanan desteği azami stratejik kazanımlar olarak topluma geri vermek için azim ve özveri ile çalışmaya devam edecektir” dedi.


ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu 2013-2014 Akademik Yılı Açılışı, “Yılın Yeşil Beyni Yarışması” ödüllerinin takdimlerinin ardından Hande Dalkılıç’ın piyano resitali ve resepsiyon ile son buldu.

Editör: TE Bilisim