Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Kubilay Özkıraç, bir basın açıklaması düzenledi. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki (KIB-TEK) sıkıntıları paylaşan Özkıraç, ülkenin 20 gün sonra karanlıkta kalacağı uyarısında bulundu.

“Ambarlar boş, yakıt depoları boş!” diyen Özkıraç, 15-20 günlük bir yakıt kaldığının ve hâlâ daha ne ihale, ne de şartnamenin olmadığına dikkat çekti.  

“ACİLEN İHALEYE ÇIKILMASI LAZIM”

24 bin tonluk ihale için şartnamede gerekli değişikliklerin yapılmadığına da vurgu yapan EL-SEN Başkanı Özkıraç, “Yönetim kurulunun eli kolu bağlı çünkü bu ihaleye çıkılmasını engelleyen bakanlıktır. Şartnamedeki değişiklikler yapılmadan Bakanlık bu ihaleye çıkamaz. 220 bin tonluk başka bir ihaleye çıkmamız gerekiyor ama bu konuda da hiçbir doğru düzgün çalışmaları yok. Bu işin şakası kalmadı. 15 Nisan’da yakıt biter acilen ihaleye çıkılması gerekir. Ama düzgün bir ihale için 3 ay süreye ihtiyaç vardır” dedi.

ARIKLI’YA… “BEDELİNİ EN AĞIR ŞEKİLDE SİZ ÖDEYECEKSİNİZ”

Başbakan Ersan Saner’e çağrıda bulunan Kubilay Özkıraç, “Ülke 20 gün sonra karanlığa bürünecek. Açık konuşuyoruz burada. Erhan Arıklı, bu kaosun bedelini en ağır şekilde siz ödeyeceksiniz! Bakanlık’ta oturup da siyaset yapmakla iş yürümez. Bırak yönetim Kurulu’nu yetkilerini kullansınlar biz de onlara yardımcı olacağız” diye konuştu.

“EL-SEN ŞAMAR OĞLANI DEĞİL”

Önümüzdeki günlerde bir eylem planı yapacaklarına değinen Özkıraç, tamamen toplum çıkarlarını gözeterek bir eylem yapacaklarını dile getirdi.

Özkıraç, Kıb-Tek’e borcu olan devlet kurumlarının, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın, belediyelerin elektriğinin kesileceğine işaret ederek, “Kıb-Tek elektrik kesiyor. El-Sen dava ediliyor. El-Sen şamar oğlanı değildir. 26-27 davamız oldu ama davalarla El-Sen’i susturmak kolay değildir! 115 milyon TL’yi ödeyecek devlet! Tepkimiz çok çok ağır olacaktır” dedi.  

Editör: TE Bilisim