İlköğretim Dairesi, ülkede öğretmen ihtiyacı olduğunu, bunu gidermek için üç seçenek bulunduğunu, bunlardan birinin bazı okullarda sınıfları birleştirmek olduğunu belirterek, bu çerçevede Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından Büyükkonuk İlkokulu’nda 2. ve 3. Sınıfların birleştirilmesi kararı alındığını açıkladı.

İlköğretim Dairesi yaptığı yazılı açıklamada, Daireye bağlı yasalarla belirlenmiş 1430 öğretmen kadrosunun yapılan son 14 kamu atamasıyla tamamlandığını kaydederek, şunları ifade etti:

“Ancak her yıl artan kıdemli öğretmenlerin (A ve B öğretmenlerin) verdikleri ders sayılarının azalmasından dolayı öğretmen ihtiyacı doğmaktadır.

Ayrıca Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesine bağlı bazı okullarımızda artan şubeler ve bu şubelerdeki öğrenci sayılarının artmasından kaynaklanan öğretmen ihtiyacı söz konusudur.

Bu ihtiyacı karşılamak adına üç farklı seçenek önümüzde durmaktadır.

1- Öğrenci sayıları az olan okullarımızda bazı şubelerin birleştirilmesi 2- Küçükler (okul öncesi, 1 ve 2. Sınıflar) ve Büyükler (3, 4 ve 5. Sınıflar) şeklinde şubelerin iki okula ayrılarak eğitimin devam ettirilmesi3- Bölgede birbirine yakın okulların bir çatı altında toplanması”

Elde var olan seçenekler çerçevesinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak, Büyükkonuk İlkokulu’nda öğrenci sayısı toplamı 17 olan 2. ve 3. sınıfları, Öğretmenler Yasası’nda var olan maddeler ışığında birleştirme yoluna gittiklerini belirten İlköğretim Dairesi, çünkü, Büyükkonuk İlkokulu’nda okul öncesinden 5. sınıfa kadar olan şubelerin öğrenci sayılarına bakıldığında en uygun seçeneğin bu olduğunun görüldüğünü dile getirdi.

İlköğretim Dairesi, Büyükkonuk İlkokulu’ndaki sınıflar ve sınıftaki öğrenci sayılarını da açıkladı. Buna göre, sayılar şöyle:

Okul öncesi : 9, Anasınıf : 8, 1.Sınıf : 10, 2. Sınıf : 5, 3. Sınıf : 12, 4. Sınıf : 7, 5. Sınıf : 11”
Editör: TE Bilisim