YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, sempozyum, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı, Yakın Doğu Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, ATUDER ve Par-Der desteğiyle düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan sempozyum “Acil Servis’te Kritik Hasta Bakımında Ekip Anlayışı”' teması ile hastane öncesi ve acil servisin bütünleşmesini amaçladı.

Sempozyum Sekreteri Yrd. Doçent.Dr. Mehmet Ergin yaptığı açılış konuşmasında; tekrar tekrar eleştirileri okuyarak 1. Kuzey Kıbrıs Acil Tıp günleri toplantı raporlarını yayınladıklarını belirterek, “Dünden itibaren Şubat 2016'nın organizasyonunu konuşmaya başladık, ''Ey cankurtaranlar hepiniz hoşgeldiniz'' dedi.

Ardından Sempozyum Başkanı YDÜ Sağık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doçent Dr. Ümran, “Bu sempozyumun ana temasını'acil serviste kritik hasta bakımında ekip anlayışı olarak belirledik. Ekip kendi içinde bilgi beceri ve bakış açılarını optimize etmeye çalışır ve tüm ekip çalışanları arasında karşılıklı saygı ve güven söz konusudur” dedi.

ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar Cander ise, “Yakın Doğu Üniversitesi’nin acile bakış açısı çok önemli. Bir başka yerde göremediğimiz bu yüksek davranış modelinin Türkiye'ye örnek olması gerekir. Bu tarz özveriyle gerçekleştirilen çalışmalar Türkiye'deki acil servis sistemini etkileyecektir. Tabi ki burada bulunan toplumun mesajı daha farklı... Acilde ekip ruhunun yeri çok farklıdır. Ekip ruhunun, oluşmasında birlikte çalışma prensiplerinin ve beraber ortak uygulanmasıyla oluşur” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş ise, KKTC'de sağlık alanında tıpkı Türkiye’deki sağlık kuruluşlarında olduğu gibi ileriye dönük adımlar atıldığını belirtti.

Konuşmaların sonunda sempozyum sekreteri Yrd. Doçent.Dr. Mehmet Ergin, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş'a teşekkür belgesi takdim etti.
Editör: TE Bilisim