Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) şehrin altyapısının daha iyi bir noktaya taşınabilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yolların bakımının yapılması ve yenilenmesini sağlayacak iki ayrı ihaleye birden imza atıldı.

Salih Köroğlu Construction Şti. Ltd. arasında ‘Asfalt Yama İşleri Projesi’ için ihale imzalanırken, ‘Asfalt Kaplama İşlerinin Yapımı’ için de Tosun Arsa Parsel ve Altyapı İşleri Ltd ile ihaleye imza atıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti finansmanı ile gerçekleştirilecek ihalelere, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Salih Köroğlu Construction Şti.Ltd adına Gökay Köroğlu, Tosun Arsa Parsel ve Altyapı İşleri Ltd adına ise Hasan Tuncay ile Nalan Tosun imza koydu.

30 sokağın asfalt yama işleri yapılacak
75 iş günde tamamlanması planlanan Asfalt Yama İşleri Projesi sonucunda Surlariçi’nde 14, Küçük Kaymaklı bölgesinde 9, Köşklüçiftlik’te 3, Ortaköy’de 2, Kızılay ve Taşkınköy bölgesinde birer sokağın yollarının asfalt yama işleri gerçekleştirilecek.

Asfalt Kaplama İhalesi 2 ayda bitirilecek
Asfalt Kaplama İhalesi’nin 60 iş gününde sonlandırılması planlanırken, toplam 31 sokaktaki yollara asfalt kaplaması yapılacak. Verilen bilgiye göre, asfalt kaplama yapılacak sokakların bulunduğu bölgeler şu şekilde sıralandı: Surlariçi ve Köşklüçiftlik’te 10’ar sokak, Çağlayan’da 3, Hamitköy,Yenişehir, Ortaköy ve Kızılay bölgesinde 2’şer sokak.

Harmancı: En kısa sürede tamamlanacak

LTB Başkanı Harmancı imza töreninde yaptığı konuşmada, şehrin ihtiyaçlarına yönelik asfalt yamalama ile asfalt kaplama çalışmalarının en kısa sürede bitirileceğine dair inancının tam olduğunu belirterek, ihalelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Editör: TE Bilisim