Bu yıl 98’incisi kutlanacak olan bayram dolayısıyla, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, tüm haftaya yayılan tören ve etkinlikler düzenledi.

BAKAN BEROVA BRT’DEN KONUŞACAK

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri çerçevesinde, yarın saat 08.00’de Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Bayrak Radyo ve Televizyonu’ndan günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak.

Başkent Lefkoşa ve tüm ilçelerde, köy ve kasabalarda Atatürk anıtlarına çelenk koyma töreni gerçekleştirilecek.

LEFKOŞA

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Lefkoşa’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, stadyumların dışında başkentin önemli noktalarında yapılacak.

Bu değişikliğin, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlerin ismine uygun bir şekilde bayram havasında kutlaması ve şölen atmosferinde yaşaması amacı taşıdığı belirtildi.

Lefkoşa’da yarın ilk tören, saat 09.00’da Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Tören, anıta çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle son bulacak.

Törenin ardından 19 Mayıs Maratonu (açık katılım 10 km’lik yol koşusu) başlayacak.

“ATAM İZİNDEYİZ” KORTEJİ

Yarın saat 17.30’da ise “Atam İzindeyiz” sloganı ile tüm okulların, üniversitelerin, kurum ve kuruluşlar ile spor federasyonlarının katılımı ile kortej başlayacak. Bando eşliğinde Lefkoşa Dereboyu Pronto Çemberi önünden başlayacak yürüyüş, Ledra Palace ışıkları, Cumhurbaşkanlığı güzergahı izlenerek İnönü Meydanı alanına varılmasıyla son bulacak.

Kortej esnasında dans ve spor ritmik hareketler gösterisi yapılacak.

GALA GECESİ

Kortejin ardından İnönü Meydanı’nda “Gala Gecesi” düzenlenecek. Bir grup öğrencinin oluşturacağı Fener Alayı saat 19.30’da gala ve konser alanına meşalelerle yürüyecek.

"Gala Gecesi"nde Grup Yüksek Sadakat konser verecek. Konser, saat 20.30’da başlayacak. Konser öncesi Telsim Freezone Müzik Yarışması’nda dereceye giren okullar sahne alacak.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, diğer ilçelerde de ilçe kaymakamlıkları tarafından düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

İLÇELERDEKİ TÖRENLER

GAZİMAĞUSA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Gazimağusa’daki tören saat 09.00’da Zafer Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören, konuşmalar ve şiirlerle tamamlanacak.

GİRNE

Girne’de Atatürk Anıtı’nda saat 08.30’da başlayacak törende ilk olarak anıta çelenk sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şiir okunmasıyla tören sona erecek.

GÜZELYURT

Güzelyurt’ta, Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı önünde 09.00’da başlayacak törende, çelenkler sunulacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalar ve şiirle program sona erecek.

İSKELE

İskele’deki tören saat 09.00’da Ecevit Meydanı’nda yer alacak. Çelenklerin sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başlayacak törende, konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak. Tören, İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları topluluğu folklor gösterisi ile sona erecek.

LEFKE

Lefke’deki tören ise saat 09.30’da Lefke Atatürk Anıtı önünde çelenklerin konulmasıyla başlayacak. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona erecek.

Editör: TE Bilisim