Bu yıl 96. yıldönümü kutlanacak Bayram nedeniyle, başkent Lefkoşa yanında diğer tüm ilçelerde etkinlikler yapılacak.

19 Mayıs’ta kutlama etkinlikleri, sabah saat 07.50’de, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın BRT’de yapacağı konuşmayla başlayacak.

LEFKOŞA

Lefkoşa’daki ilk tören saat 08.15’de, Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Çelenk konulmasıyla başlayacak tören, Anıtkabir’den getirilen toprağın GKK’ya bağlı subay tarafından Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla sürecek. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sona erecek.

Lefkoşa’daki ikinci tören saat 09.15’de, Atatürk Stadyumu’nda yapılacak. Okulların ve halkın bayramlarının kutlamasıyla başlayacak tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam edecek.

Anıtkabir’den getirilen toprağın Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça tarafından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya takdiminin ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılıp, şiirler okunacak.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın konuşma yapacağı tören, resmi geçit, 19 Mayıs Maratonu ödül töreni ve gösteriler ile sona erecek.

GAZİMAĞUSA

Gazimağusa’da saat 08:30’da Zafer Anıtı’na çelenk sunulacak. Diğer tören de 08:30’da Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’nda yapılacak.

GİRNE

Girne’de Atatürk Anıtı’nda saat 08.30’de çelenk sunma töreninde bir öğrenci de şiir okuyacak. Ardından 20 Temmuz Stadyumu’nda 09.15’te gösterilerin ve konuşmaların yapılacağı, şiirlerin okunacağı tören başlayacak.

GÜZELYURT

Güzelyurt’ta, Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’nda 08.30’da başlayacak çelenk koyma töreninin ardından, saat 09.30’da da Güzelyurt Zafer Stadı’nda okulların gösteri programı başlayacak.

İSKELE

İskele’deki ilk tören saat 08.45’te Atatürk Anıtı’nda yer alacak. Ardından saat 09.45’de Cumhuriyet Stadyumu’nda öğrencilerin gösterilerinin yer alacağı, konuşmaların yapılacağı, şiirlerin okunacağı tören başlayacak.

LEFKE

Lefke’deki tören de saat 16.00’da Lefke Atatürk Anıtı önüne çelenklerin konulmasıyla başlayacak. Ardından saat 16.30’da Lefke 16 Ağustos Kurtuluş Stadı’nda tören yapılacak.
Editör: TE Bilisim