Lefkoşa Kaymakamlığı’ndan verilen bilgiye göre tören saat 09.00’da protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayacak.

Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklâl Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesini müteakip günün anlam ve önemini belirten konuşmalar KTBK Gaziler Derneği Başkanı Kadir Dedeoğlu ve KKTC Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sümmani Salman tarafından yapılacak.

DEDEOĞLU MESAJ YAYIMLADI

TBK Gaziler Derneği Genel Başkanı Kadir Dedeoğlu gün nedeniyle yayımladığı mesajda, vatanın kurtuluşunda, düşmanla amansız mücadele eden, gazi olarak hayat mücadelesi veren değerli şahıslara sahip çıkmanın, onlara saygılı olmanın, milletin tarihine ve mazisine bağlılığın ifadesi olduğunu kaydetti.

Dedeoğlu Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, 19 Eylül 1921 yılında TBMM’nin 53 sayılı kanunla, Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik rütbesinin verildiği günün Gaziler Günü olarak kutlandığını anımsatarak, “Tarihimize altın sayfalar yazdıran tüm şehit ve gazilerimizin hatırlarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir” dedi.

KKTC’nin de şehit ve gaziler diyarı olduğuna dikkat çeken Dedeoğlu, vatan toprakları uğruna canlarını hiç çekinmeden veren şehitlerimizi rahmetle anarak, gaziler ve mücahitlerin Gaziler Günü’nü kutladı.

AKIN

TBK Gaziler Derneği Genel Sekreteri Kenan Akın da Merkez Yönetim Kurulu adına yayımladığı mesajda, Gaziler Günü’nün 92. yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Sakarya Meydan Savaşı’nın kazanılması sonrasında, Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’ya, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verildiği gün olan 19 Eylül’ün Gaziler Günü olarak kabul edildiğini anımsatan Akın, “TBK Gaziler Derneği olarak bu önemli günde, Türk ulusunun var oluş mücadelesinde, ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, devletin ve milletin var olması için canını hiçe sayan şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Akın, gazilerin çok önemli bir konumda olmasına rağmen, onlara yeterli değerin de verilmediğini sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilisim