Türkiye’de düzenlenen 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) bugün açıldı.

İstanbul TÜYAP Fuar alanında saat 11.00’de yapılan açılış törenine Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan açılış etkinliğinde, sırasıyla Ekin Fuar A.Ş. Direktörü Hacer Aydın, Ekin Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Tuğber Yaşa, Türkiye, Doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika ITE grubu bölge Direktörü Vincent Brain, TYD Başkanı Murat Ersoy, TUROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TC Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile İstanbul Valisi Vasip Şahin birer konuşma yaptı.

AYDIN

Açılışta ilk sözü Ekin Fuar AŞ Direktörü Hacer Aydın yaptı.
Aydın 19 yıl önce fuar açıldığında 8 olan katılımcı firma sayısının bugün 71’e ulaşmasından büyük onur duyduklarını söyledi.

Bugün dünyanın 5’inci büyük turizm fuarı olduklarını ifade eden Aydın, turist alan dünya ülkeleri içinde Türkiye’nin bu yıl 6’ıncı sıraya yerleştiğini belirtti.

Aydın, 20’nci yılında hedeflerinin 80 ülkeye ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi.

YAŞA

Ekin Fuar AŞ. Yönetim Kurulu üyesi Tuğber Yaşa da konuşmasında, hedeflerinin dünyanın en büyük 3 turizm fuarı arasına girmek olduğunu söyledi.

BRAIN

Türkiye, Doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika ITE grubu bölge Direktörü Vincent Brain de, açılışa katılan herkese teşekkür ederek, 19. EMİTT’in önemine işaret etti.

ERSOY

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy da konuşmasında, fuarın her yıl daha fazla katılımcı alarak başarıdan başarıya koştuğunu söyledi.

EMİTT’in kendilerine gurur veren en önemli organizasyonlardan biri olduğunu ifade eden Ersoy, bunun nedeninin Türkiye’de turizmin her geçen gün daha iyi noktaya gelmesi olduğunu kaydetti.

Türkiye turizminin tüm dünyaya hitap eden bir destinasyon haline geldiğini vurgulayan Ersoy, önümüzdeki yıllarda fuarın katılımcı ülke sayısını 71’ den 200’e çıkaracak bir çalışma yapılması çağrısı yaptı.

AYIK

TUROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık de yaptığı konuşmada, Türkiye’nin artık dünyaya turist ihraç eden bir ülke hale geldiğini söyledi.
Dünyada bugün bu kadar sıkıntı yaşanırken fuarın bu kadar ilgi geçmesinin çok manidar olduğuna dikkat çeken Ayık, turizmin gelişmesi için kendilerinin bu alana katkı koymaya devam edeceklerini söyledi.

TOPBAŞ

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, İstanbul’un bir dünya kenti olduğunu ve bu şehre gelen herkesin, bu kentte ev sahibi olduğunu vurguladı.

Turizmin insanlığın ortak lisanı olduğuna dikkat çeken Topbaş, medeniyetlerin kenti olan İstanbul’da buluşan kişilerin dünya barışına katkı koyması temennisinde bulundu.

Şehirlerin yarıştığı dönemin kapandığını, güçlenen ve yaratıcı temalarıyla dünya platformlarında kendilerini hissettirmeye çalıştıklarını anlatan Topbaş, bu açıdan İstanbul’u dünya turizmde hak ettiği yere taşımak adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Topbaş, İstanbul’un 2004’de 3 milyonun altında turist alırken, bugün bu sayının 11 milyonu geçtiğini söyledi.

EMITT fuarının sektör açısından büyük önem taşıdığını da kaydeden Topbaş, İstanbul gibi tarih kokan yüzyıllık kentin saklı kalmış tarihini bulup ortaya çıkarmalarının görevleri olduğunu söyledi.

ARICI

TC Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da, yapılan ciddi çalışmalarla turizm alanında Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme başarısı gösterdiğini söyledi.

Türkiye’nin turizm konaklama tesisleri sıralamasında her zaman ön sıralarda yer aldığını vurgulayan Arıcı, ülke turizminin bir marka haline gelmesi için 2015 yılı içerisinde çalışmalarının süreceğini açıkladı.

Dünyada en çok ziyaret edilen şehirler arasında İstanbul’un 5’inci sırada yer aldığını da belirten Arıcı, İstanbul’un pek çok cazibe alanı ile dünyada özellikle kongre turizm alanında ciddi başarılara imza atacağına inanç belirtti.

ŞAHİN

İstanbul Valisi Vasip Şahin de, TC son 15 yılda geldiği nokta itibarıyla ciddi bir ilerleme kaydettiğini söyledi.

Son yıllarda sanki dünyanın daha geriye gidip barış noktasından aşağıya düştüğünü anlatan Şahin, böyle fuarlarla hedefin tekrar barışa katkı koyar hale getirilmesi olduğunu belirtti.

Şahin, fuarın herkesin için hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların tamamlanması ardından kurdele kesilerek EMITT fuarının açılışı gerçekleştirildi.

Kurdele kesiminde Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da yer aldı.

KKTC DE FUARDA STAND AÇTI

Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı da EMİTT fuarında stant açtı.
Fuara, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği temsilcilerinin bazıları da katılarak stant açtı.

Bakanlık 56 metre karelik standını, ülkenin tarihi yerlerini, doğasını, özel ilgi turizmini ve kültürünü yansıtan görsellerle donattı.

Stantta ayrıca Türkçe, Almanca ve İngilizce genel bilgi, 50 Neden, Milli Mücadele, Osmanlı broşürü yanında, karayolları, kültür haritası ve çeşitli özel ilgi broşürü dağıtılıyor.

Ülkeyi tanıtıcı CD’lerle gösterimlerin yapıldığı stantta ziyaretçilere; ülkeye özgü üzüm sucuğu ve badem dağıtılıyor. 
Editör: TE Bilisim