Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski hizmet binasında gerçekleştirilen teslim törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, TC Yardım Heyeti Müşaviri Dursun Yavuz ve daire yetkilileri katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Engelliler Haftası nedeniyle hasta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlediklerini hatırlatarak, “ Bu etkinlikleri çok özel olduklarını ifade etmek ve toplumda konuyla ilgili farkındalık yaratmak için organize ettik” dedi.

Saner, göreve geldikleri zaman kendilerine özel gereksinimi olan 18 yaş üzerindeki bireylerin taşımacılık konusunda ciddi sıkıntıları olduğunu söylediklerini ve kendisinin de hemen minibüs konusunda girişimde bulunduğunu anlattı.

Engelliler haftasının son günü olan bugün tedarik ettikleri iki minibüsü 18 yaş üstü merkezlerine göndereceklerini belirten Saner, minibüsler konusunda kendilerine maddi manevi destek olan TC Yardım heyetine de teşekkür etti.

Saner, göreve geldiklerinde ihaleye çıkmış olmasına rağmen durmuş olan ancak 90 gün sonra ihalesini başlatabildikleri Engelsiz Yaşam Evi projesinin de son aşamasına geldiğini, 2. Etabın ihalesi için her türlü onayın alındığını ve 3. ve son etabı için de çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Saner, araçların herkes için hayırlı olmasını temenni ederek, özel gereksinimli bireyler için ellerinden gelen herşeyi yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim