DAÜ Mimarlık Fakültesi ve Kıbrıs Araştırmaları Merkezi “18 Nisan Dünya Kültür Mirası Günü”nü çocuk etkinlikleriyle kutluyor

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, her yıl tüm dünyada 18 Nisan, ICOMOS (Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi) örgütünün öncülüğünde “World Heritage Day (Dünya Kültür Mirası Günü)” veya “Uluslararası Anıtlar ve Sitler Günü” olarak kutlanıyor. ICOMOS, 2013 yılının temasını ise “Eğitimin Mirası /Mirasın Eğitimi” olarak belirlerdi.

İlk olarak 2011 ve 2012 yıllarında Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ-KAM) ortak etkinliği olarak düzenlenen paneller ve fotoğraf sergisi ile kutlanan Dünya Kültür Mirası Günü, bu yıl da ilkokul öğrencilerine yönelik olarak, kültür mirasının korunmasında çocuk farkındalığının artırılması teması etrafında hazırlandı.

KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın onayı da alınarak, Gazimağusa Alasya İlkokulu’ndan gönüllü olarak programa katılan 18 çocukla beş haftalık bir program uygulamasının ardından, MASDER Suriçi binasında beş haftalık çalışma yapıldı. 18 Nisan Dünya Kültür Mirası Günü’nün kutlanmasına yönelik son etkinlik, perşembe günü Gazimağusa Suriçi’nde Mağusa’daki tüm ilkokullardan seçilmiş öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecek olan yarım günlük bir “Tarihi Çevre Atölye Çalışması” olacak.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ-KAM) tarafından yürütülecek olan bu çalışma ile önceki günlerde gerçekleştirilen çalışmaların ürünleri, 18 Nisan Perşembe günü Gazimağusa Bandabulya’da saat 17.00’de açılacak olan sergi ile halka sunulacak. Sergi açılışı sırasında söz konusu etkinliklere katılan tüm çocuklara sertifika verilecek.


Editör: TE Bilisim