Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ-KAM) ve DAÜ Mimarlık Fakültesi Kültür varlıklarının korunması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 18 Nisan Dünya Kültür Mirası Günü etkinlikleri kapsamında, Canbulat Özgürlük Ortaokulu’ndan bir grup öğrenci ile birlikte gerçekleştirdiği atölye çalışması sonunda sergi ve sertifika töreni gerçekleştirildi.

18 Nisan 2014 tarihinde saat 13:00’de Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilen söz konusu sergi ve sertifika töreninde St. Barnabas Müzesi’nde, 31 Mart, 1 Nisan, 14 Nisan ve 16 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen atölye çalışmaları sonunda ortaya çıkan ürünler sergilendi. Ayrıca atölye çalımalarına katılan öğrencilere ve projeye destek veren Canbulat Özgürlük Ortaokulu personeline sertifikaları takdim edildi.

Söz konusu sertika töreninde Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Onal Hoşkara etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek atölye çalışmasının yararlı geçtiğine inandığını vurguladı. Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Naciye Doratlı ise gerçekleştirdiği konuşmasında organizasyonun gerçekleşmesi için merkezin yoğun tempoda çalıştığını belirterek söz konusu çalışmanın öğrenciler açısından son derece faydalı olduğuna inandığını vurguladı. Katılımın oldukça yoğun olduğu sertifika töreninde sertifikalar Prof. Dr. Hoşkara, Prof. Dr. Naciye Doratlı ve Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Görsel Sanatlar Arşiv Sorumlusu Zehra Şonya tarafından takdim edildi.

 
Editör: TE Bilisim