“18 Mart Şehitleri Anma Günü” çerçevesinde yarın, Türkiye’yle birlikte KKTC’de de törenler düzenlenecek ve şehitler anılacak.

KKTC’de, Lefkoşa, Boğaz, Gazimağusa, Güzelyurt, İskele, Lefke ve Alsancak’ta törenler yapılacak. Lefkoşa Tekke Bahçesi Şehitliği’nde yapılacak tören saat 09.00’da başlayacak.

Boğaz Şehitliği’nde düzenlenecek tören ise saat 10.00’da başlayacak. Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katılacak.

Törende, Şehitlik Özel Defteri imzalanacak.  Anıtkabir’e konulmak üzere Boğaz Şehitliği’nden alınan toprak Akıncı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’a teslim edilecek.

Gazimağusa’daki tören Çanakkale Şehitliği’nde olacak. Tören saat 10.00’da başlayacak.Güzelyurt Atatürk Anıtı önündeki tören saat 10.00’da başlayacak. İskele’de Larnaka Şehitler Anıtı önünde tören düzenlenecek. Tören, saat 10.00’da yapılacak.

Lefke’deki tören Lefke Kemal Özalper Şehitliği’nde saat 09.00’da yer alacak. ÖAlsancak’ta, Karaoğlanoğlu Şehitliği’nde yapılacak tören saat 10.00’da başlayacak.

Tüm törenler çelenklerin anıtlara ve şehitliklere sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilecek.Törenlerde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Öğrenciler şiirler okuyacak.

Gaziveren ve Çamlıköy direnişlerinin 53’üncü yıldönümü nedeniyle Pazar günü önce Gaziveren’de arından da Çamlıköy’de tören yapılacak ve şehitler anılacak.

Gaziveren Şehitler Anıtı önündeki tören saat 09.00’da, Çamlıköy Şehit Emin İzzet Anıtı önündeki tören saat 10.00’da olacak.

Törenler protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak; günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, öğrenciler şiir okuyacak.

Editör: TE Bilisim