Rektör Prof.Dr.Ahmet Bülend Göksel, Akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen anma töreni yüce Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı

Çeşitli Fakültelere mensup öğrenciler tarafından okunan şiirler ve bir annenin cephede savaşan asker oğluna yazdığı mektubun okunması ile duygusal anlar yaşandı.

Çanakkale cephesinde çekilen fotoğrafların paylaşıldığı slayt gösterisinin ardından Kıbrıs İlim Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hande Erol’un hazırladığı “Çanakkale Zaferini Anlamak” konulu konferansta 253 bin askerin şehit olduğu, tarihe altın harflerle "Çanakkale Geçilmez” Sözlerinin adeta kazındığı Çanakkale zaferinin Türk Kurtuluş savaşı ve tarihi içindeki yeri vurgulandı.

Dr. Hande Erol, Türk milletinin birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza atmış bir ulus olduğunu "Çanakkale Geçilmez" dedirten kahramanların Türk milletinin gücünü tüm dünyaya bir kez daha duyurup, vatana sahip çıkma ve özgür yaşama kararlılıklarını Çanakkale’de güçlü biçimde ortaya koyduklarını belirterek konuşmasını bitirdi.

Çanakkale zaferine ait bir film gösterimi ile devam eden anma töreni filmin bitişi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim