Akdeniz Medya Grubu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’la ilgili açıklamalarını sürdürdü;

Sayıştay’ın raporlarını şişirme diyen Aygın suç işliyor


Akdeniz Medya Grubu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf, Girne Belediyesi’ndeki usulsüzlüklerle ilgili çarpıcı açıklamalarını sürdürdü. Hüseyin Macit Yusuf, Girne Belediyesi’ndeki usulsüzlüklerle ilgili Sayıştay raporunu “şişirme” olarak nitelendiren Girne Belediye Başkanı’nın suç işlediğine dikkati çekti.

Hüseyin Macit Yusuf, Girne Belediye Başkanı Aygın’a çağrıda bulunarak; “Sayın Sümer Aygın beyefendi, muhabirimize ‘bu raporlar şişirme’ demiş. Neresi yalan, neresi şişirme. Kamuoyuna çıkıp erkekçe açıklar mısın? Bir basın toplantısı düzenleyip bunları yanıtlayabilir misin” dedi.

Akdeniz TV’de usta gazeteci Şinasi Başaran’ın programına katılarak önemli açıklamalarda bulunan Akdeniz Medya Grubu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf, Girne Belediyesi’ndeki usulsüzlüklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hüseyin Macit Yusuf , Akdeniz TV muhabirinin Başbakan Sibel Siber ve Girne Belediye Başkanı’na Sayıştay raporları ile ilgili sorularına verdiği yanıtlarla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

“Faturalar şişirme diye iddia ediliyor. Tunç arkadaşımla Girne çarşısında Başbakan ile Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’la röportaj yapıldı. Sayın Sümer Aygın beyefendi siz bu belgelere asılsız diyemezsiniz. İçi boş diyemezsiniz. Şişirme iddialar diyemezsiniz.. Belgeler hep Sayıştay tarafından hazırlandı. Burası Afrika’da bir kabile değil. Bunların inanmadıkları devlet değil burası. Burası KKTC.. Burası kanun devletidir. Burası hukuk devletidir. Kıdemli denetçilerin hazırladığı raporları okuyorum. Hukukumuzda bazı eksikliklere sığınmaya çalışıyor. Bizim mücadelemiz bu. Bir makama gelmiş ülkeye hizmet etmesi gereken bu uğurda ant içmiş insanların yeminlerini tutmasını istiyoruz. Ben yetimin parasının çarçur edilmemesi için mücadele ediyorum. Yazık günah değil mi halkın parasına.



16 SENE KİMSE HESAP SORMADI BİZ SORACAĞIZ

Sayıştay’ın raporuna boştur diyeceksiniz. 16 senedir bu makamda oturuyorum diyeceksiniz. 16 senedir kimse hesap soramadı. Herkesi baskı altına aldınız. Bu ülkede usulsüzlük kanunsuzluk varsa peşindeyim. Sadece Sayın Sümer Aygın beyefendi değil. Yüce halk kimin sayın kimin saygın olduğunu anlar. 16 senedir kimse bunları söylemedi. Söyleyenlere de ağzına sus payı sürüldü. “



YYK UYARISI

Akdeniz TV’nin Girne Belediyesi ile ilgili yayınlarıyla ilgili Yayın Yüksek Kurulu (YYK) tarafından uyarıldığını, ancak uyarmanın yayının içeriği ile ilgili olmadığına dikkati çeken Hüseyin Macit Yusuf, “YYK’nın bizi uyarması yayının içeriği ile ilgili değil. Usulsüzlük var dedik. Girne Belediyesi ile ilgili belgeleri kamu oyu ile paylaştık. Belgeleri sunarken kullandığımız üslupla ilgili uyarıldık. İçerikle İlgili değil” dedi.

Akdeniz TV’nin Girne Belediyesiyle ilgili yaptığı yayınların ses getirdiğine dikkati çeken Hüseyin Macit Yusuf, ancak bu konuda başbakanın yargının halen sessiz kalmasını eleştirdi.

YYK’nın uyarılarının dikkate alınacağına vurgu yapan Akdeniz Medya Grubu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf şöyle dedi:

“Bizim kaç haftadır yaptığımız yayınlar çok ses getirdi. Halen belgeler gelmeye devam ediyor. Bu ülkede maalesef kanunlarımız hakikaten yetersiz. Yetersiz olduğu kadar da gereksiz konularda kanunlarımız vardır. Biz mahalle kahve dedikodusu yapmıyoruz. Biz belgemiz yoksa yayın yapmayacağız dedik. Belgeleri de yüzde yüz kesin olduğuna inandığımız bu ülkenin en önemli kurumlarından Sayıştay kurumunun belgelerine dayandırdık. KKTC’nin hukuk dairesinin belgelerine dayandırdık.

Bu memlekette adam hırsızlık yapıyorsa bu ekranlardan hırsız diyemezsiniz. Kadın veya adam fahişelik yaparsa ekranlardan fahişe diyemezseniz. YYK da yanlış yapılan yasaları uygulamak zorunda. Bu ülkede yasa dışılık, fahişelik, kumarbazlık aklınıza ne kadar kötü işler yapan gelirse gelsin biz kamu çıkarlarına yönelik yayın yapan medya kuruluşu olarak, maalesef fahişeye hanımefendi demek zorundayız. Böyle bir düzenin içinde yaşıyoruz. Bu düzeni değiştirmek için görevdeyiz.

Yasa sert ve ağır olacak. Yayını yapan adam 10 kere düşünecek. Elinde belge yoksa, çirkef atıyorsan bu ispatlanırsa hapse gireceksin. Kanunları ağırlaştıracak bu ülke. 10 yıl hapislikten başlayacak. Yayın yaparak birine iftira ağır suçlama sıfat kullanan konusunda hem yazılı hem görsel basına ağır cezalar gelecek. Ama bu suçları işleyen kamuda çalışanlar kim isterse olursa olsun bakan başbakan belediye başkanı olsun onlar da ağır ceza almalılar. Bu ülkenin Sayıştay’ı tarafından hazırlanan, bu ülkenin hukuk dairesi tarafından hazırlanan belgelere kimse asılsız ve şişirme diyemez. “



ADAMIN KİTABINI HAZIRLIYORUM

Akdeniz Medya Grubu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın yaptığı usulsüzlüklerle ilgili kitap hazırlandığını da belirtti.

Yusuf, “Ben adamın kitabını hazırlıyorum. Girne Belediye başkanıyla ilgili belgeler herkesin evinde olacak. Okuyacak. Adalet terazisine de gidecek inşallah” şeklinde konuştu.

LCD EKRANI İÇİN YAYGARA YAPILIYORMUŞ


Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın, Akdeniz TV’nin koyduğu LCD ekranının yasa dışı olduğu gerekçesiyle kendisine savaş açıldığını söylemesini de eleştiren Hüseyin Macit Yusuf, “biz gerekli izni almak için müracaat ettik. Konuyla ilgili mahkeme sürüyor. Yargı bu konuda en doğru kararı verecek” dedi.

Girne’de İran’lı birisine ekran koyma izni verdiğini hatırlatan Yusuf şu ifadeleri kullandı:

“Girne’de bulunan LCD ekranlarının hepsi izinlidir dedi. Bir tanesinin izni var. İranlı birisine kendisi verdi bu izni. Meclis kararı da vardır. Hangi şartlarda izin verdi bunu açıklasın. İranlı’dan yıllık aylık ne kadar para aldın?. Bu adamın kontratı var mıdır?. Girne girişteki çemberle ilgili yeni bir ihale açmak üzere misiniz? Yoksa İranlı’ya 49 yıllığına mı? Yoksa adam yaşadığı sürece kullansın diye mi izin verdin.?”

SÜMER AYGIN SUÇ İŞLİYOR

Girne Belediye Başkanı Aygın’ın, Sayıştay Raporlarını şişirme olarak nitelemesini de eleştiren Akdeniz Medya Grubu Başkanı Yusuf, şunları söyledi:

“Sayıştay uzmanları belediyeye giriyorlar bütün evrakları alıyorlar çalışıyorlar faturalara bakıyorlar meclis kararlarını bakıyorlar ondan sonra rapor hazırlıyorlar. Aygın verdiği beyanattı Sayıştay raporlarına asılsız diyor. Bu da bana göre suçtur. Bir suç daha işliyorsunuz. Sayıştay raporunu şişirme olarak niteliyorsunuz.”

AYGINLAR YAPI LTD
.

Hüseyin Macit Yusuf, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın, sahibi olduğu şirketin Belediyeden yaptığı alışverişi de belgeleriyle ortaya koyarak şöyle dedi:

“Girne Belediyes, Aygınlar Yapı LTD ile, 2009 yılında 97,2010 yılında 106, 2011 yılında 132, 2012 yılında 101 bin TL. alış veriş yapmış. Aygınlar LTD bilgi ve belgelerimize göre Sümer Aygın Beyefendinin saygı değer çocuklarındı. Aygınlardan alış veriş yaptı mı?Kim tespit etti? Sayıştay’ın tespitini buradan paylaştık. Aygınlar Yapı LTD’nin sahipleri Sümer Aygın ve çocukları.. Bu kendisinin sahip olduğu şirketten mal aldı diyor. Kim diyor? Sayıştay diyor. Yani düzmece rapor yayınlamadık. ”

Akdeniz Medya Grubu Başkanı Yusuf, Belediye yasasının herhangi bir belediyede Belediye Başkanı ve birinci derecedeki akrabaları ile, belediye meclis üyesi veya belediyenin herhangi bir memurunun, belediye tarafından gerçekleştirilecek ve belediye adına yapılacak bir projeyle ilgili olarak ihalelere katılamayacaklarını hatırlattı.

DELİKANLI GİBİ ÇIKSIN BASIN TOPLANTISI DÜZENLESİN

Sayıştay raporunun şişirme olduğunu bir basın toplantısı düzenleyerek açıklaması için Sümer Aygın’a çağrıda bulunan Hüseyin Macit Yusuf şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Sümer Aygın beyefendi bu belgenin neresi şişirme neresi yalan kamuoyuna çıkıp erkekçe açıklar mısın?. Bir basın toplantısı düzenleyip bunları yanıtlayabilir misin? Sayın Aygın beyefendi de ki ‘Sayıştay bana komplo kuruyor. Birleştiler Akdeniz TV ile. Hukuk dairesi Sayıştay birleştiler bana komplo kuruyorlar de erkeksen çık de. Bir avukatı var akrabalık konusu var. Sayın avukat Tahir beyefendi. Avukatların ne kadar vergi verdiği araştırılmalı. Bu mülkleri nereden buldular. Sayın Aygın beyefendi basın toplantısı düzenleyip Sayıştay raporlarının yalan yanlış ve kendisini kötülemek için yapıldığını söylesin. Avukat vasıtasıyla da bizi mahkemeye versin.

SAVCILIĞI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

Savcılığa görev düşüyor. Akdeniz TV temizdir temiz kalacak. Temizliğe çıktı. Kim temiz değilse temizlenecek. Belgesiz hiçbir yayın yapmadık. Yapmayız“

ADALETE İNANÇ YİTİRİLİRSE ÇÖKERİZ

Sayıştay bu raporları meclisin raflarında kalsın diye yapmıyor. Bu ülkede Kuvvetler ayrımı var. Meclis var yasa yapar. Yürütme var bakanlar kurulu hükümet cumhurbaşkanı ülkeyi idare eder. Bir de yargı var. Yargı bağımsız mı? Bağımsız. Adalete inancımızı yitirdiğimiz anca çöktük demektir. Adalet mülkün temelidir. Dolayısıyla adalete güveneceğiz. Yargı mekanizmasının çalışmasını zorlayacağız. Suçlular kanun önünde hesap vermeli. Yargı Sayıştay raporu doğrultusunda harekete geçmelidir. Yargı usülsüzlüğün üzerine gitmiyorsa kim gidecek?. O zaman kaotik bir durum ortaya çıkar. Bundan rahatsız olan vatandaş kendi kafasına göre mi hesap soracak? O zaman anarşi olmaz mı?”



İHALESİZ İŞLER

Akdeniz Medya Grubu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf, Girne Belediyesi’ndeki ihalesiz işlerle ilgili ise şunları söyledi:

“10 tane rapor vardır Sayın Sümer Aygın’la ilgili. Sayıştay ne diyor. İhalelerle ilgili;

‘Girne Belediye meclisi tarafından hazırlanan ve Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan Girne Belediyesi İhale Tüzüğünde birim fiyatlama mal hizmet satın alınmasına ilişkin bir düzenleme mevcut değildir’ diyor. Usulsüzlüğün babası. Senin tüzüğünde birim fiyatına göre alım yapma yetkin yok. Savcılık diyor ki muhterem Aygın’a “sen birim fiyatlarla alım yapma gibi alışkanlık haline getirdin. Yapma. Sen acil ihtiyaçların için yapabilirsin. Ama sen bunu alışkanlık haline getirdin” diyor.

Hukuk tanımayan, devreye sokmayan kimdir? Usulsüzlük yapan kimdir? Sayıştay tespit etmiş sen usulsüzlük yaptın. Kanun usul tanımıyor. Ben bu usulsüzlüğü halka anlatıyorum.

LCD EKRAN İZNİNİ GÜNDEME BİLE GETİRMEDİ


Akdeniz TV’nin LCD ekranıyla ilgili izin talebini Belediye Meclisinin gündemine bile getirmediğine dikkati çeken Hüseyin Macit Yusuf, “Belediyeye yasal olarak ekranla ilgili müracaat edildi. SayınAygın bunu neden belediye meclisinin gündemine getirmedi. Bir arkadaşıma ‘izin vereceğim de beni bombalasın mı’ demiş. Seni yayınlayacağım kitaplarla bombalayacağım. Bu kitapları bedava dağıtacağım. Bu ülkede ne kadar usulsüzlük yapanlar varsa belgelere dayalı yayınlarımızı yapacağız.”dedi.

GİRNE BELEDİYE MÜDÜRÜ MİLLETVEKİLİ ADAYI

Girne Belediye Müdürü Ersoy İlgen’in CTP’den milletvekili adayı olduğunu anlatan Hüseyin Macit Yusuf, Başsavcının soyadının da İlgen olmasının ilginç olduğunu kaydetti.

Yusuf, “Girne Belediye Başkanının bir müdürü var Ersoy Bilgen. Bu arkadaş CTP Milletvekili adayı. 9 yıldır belediyede mali işlere bakıyor. Sayıştayın belediye ile ilgili önemli iddiaları var. Bir de başsavcı var Aşkan İlgen. Belediyenin müdürü İlgen soyadlı Başsavcı İlgen soyadlı tesadüftür inşallah” şeklinde konuştu.

MALİ YILLARA İLİŞKİN SAYIŞTAY RAPORLARI

Akdeniz Medya Grubu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf, Sayıştay’ın Girne Belediyesi’nin 2008-2009-2010 mali yıllarla ilgili uygunluk vermediğine de dikkati çekerek şöyle dedi:

“”Sayıştay , Mevzuata aykırı olduğu saptanan uygulamalar nedeniyle Girne Belediyesinin 2008 mali yılına ilişkin kesin hesaplarına uygunluk vermedi.

Mali suç var. 2009, 2010 yılları içinde. Sayıştay raporlarına göre uygunluk verilmemiştir.Çıksın Sümer Aygın basın toplantısı düzenlesin. Ayak üstü basının karşısına geçip de Sayıştay’ın raporları şişirmedir demesin.

BU ÜLKENİN MADAM GİBİ DEĞİL ADAM GİBİ İNSANLARA İHTİYACI VAR

16 senedir kimse sana hesap sormadı. Bir iki medyayı nemalandırdın susturdun. Bu ülkenin madam gibi değil adam gibi insanlara ihtiyacı var. Başbakan haberim yok diyor. Haberi oldu artık. Sayın Sibel Siber’in haberi oldu. Kapı kapı dolaşarak başbakana savcılığa ben mi anlatacağım. Soruyorlar seyretmedim diyor.Başbakanın danışmanları partilileri yok mu? CTP-BG Genel Başkanı ile bu konuyu paylaştım. Milletvekillerinin çoğu ile paylaştım. CTP’nin içinde bilmeyen sadece Başbakan. Danışmanları lütfen bu konuda başbakanı bilgilendirsin. Sayıştay raporunda, bazı işlerde meclis kararı alınmış ancak sözleşme imzalanmamıştır. Bazı işlerde sözleşme imzalanmış ancak meclis kararı almamış. Adam meclis kararı almadan ihale veriyor. İşler yapıyor. Sonra da yasadan bahsediyor.

YÜKSEK KATLI BİNALARA İZİN

Girne Belediyesi İhale Tüzüğünün kendisine verdiği yetkiyi kendi kafasına göre kullandığını dile getiren Akdeniz Medya Grubu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf şunları da söyledi:

“Belediye Meclisi 5 Aralık 2011’de karar aldı ve Sümer Aygın’ı imar izni verme konusunda yetkilendirdi. Bu yetkiye dayanarak Sümer Aygın yüksek bina izni verme yetkisine sahip oldu. Yanlışını anlayan meclis üyeleri 15 Haziran 2012’de, 7 üye, Aygın’ın yetkisini iptal kararı aldılar. Şehir Planlama ve KTMMOB vizelenmiş inşaatlara Belediyenin şinşaat izni verilmesi kararı aldılar. Sümer Aygın bu kararı tanımamaktadır. Colony Otel yanında Tansel Lisani tüm izinleri almıştır. Ancak Sümer Aygın adama inşaat izni vermiyor. Bu yasa dışılıktır. Kanunlara uymamaktır. Aygın’ın yaptığı yasa dışıdır. Meclis kararına uymamaktır.” 
Editör: TE Bilisim