Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, 900 olan belediye çalışan sayısının 896’ya düştüğünü, bir kişinin görevden el çektirildiğini, 16 kişi hakkında da disiplin soruşturması açıldığını söyledi.

İnsan kaynaklarının verimli çalışmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Harmancı, hak ve hukuk yönünden gerekli araştırmalar yapılarak bu hedefe ulaşmak istediklerini ifade etti.

Harmancı, idari şablonda gelecek hafta yeni düzenlemeler olacağını da kaydetti.
Harmancı, belediyenin mali yapısının düzeltilmesi, verimli çalışmasının sağlanması amacıyla projeler ürettiklerini belirterek 28 milyon TL’lik borcun yeniden yapılandırılması için de borç yapılandırma komitesinin bu hafta toplanacağını açıkladı.
Bir aylık görev süresini dolduran Harmancı, belediyenin sorunlarının bir ayda aşılamayacak kadar çok olduğunu ancak belirli stratejiler ışığında her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Yolsuzluğa af yok

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, belediyede adı ‘yolsuzluk’ iddialarına karışan üst düzey bir yetkilinin görevden el çektirildiğini söyledi.
LTB eski Başkanı Cemal Bulutoğluları döneminde çıkılan asfalt ihalesiyle ilgili ‘yolsuzluk’ yaptığı öne sürülen çalışanla ilgili disiplin soruşturması açıldığını belirten Harmancı, DAÜ bilirkişi raporuyla olayın doğrulandığını ifade etti. Harmancı, raporun 3 Temmuz 2013 tarihinde geldiğini ancak rafta bekletildiğini söyledi. Harmancı, söz konusu kişi hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını belirtti.

İşe gitmeyene soruşturma

Harmancı, belediye içerisinde keyfi şekilde işe gelmeme gibi durumların da yaşandığını anlattı.
Çalışanlarla ilgili geçen mayıs ayından bu yıl hazirana kadar, bir yılda 30 iş günü işe gelmeyen çalışanlar hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını ifade eden Harmancı, bu sayısının 16 kişi olduğunu söyledi.
Harmancı, iki hafta içerisinde bu soruşturmanın da neticeye varacağını belirtti.

Park yapılan cepler paralı olacak
Belediyede sadece insan kaynakları değil mali yapıyla ilgili de yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Harmancı, gelir artırıcı tedbirlerin de gündemde olduğunu belirtti.
Harmancı, Lefkoşa’da parkometre sistemine geçileceğini söyleyerek, yol kenarlarındaki park ceplerinin paralı olacağını, proje için gerekli araştırmaların yapıldığını ifade etti.

Küçük temizleme araçları devreye giriyor
Belediyenin araç gereç sıkıntısı bulunduğuna işaret eden Harmancı, bunun nedeninin uzun süre bakımsız kalmaları olduğunu belirtti.
Harmancı, yakın zamanda küçük temizleme araçlarının devreye gireceğini ifade ederek özellikle bu hizmetin Surlariçi’ne götürüleceğini söyledi.
Evsel atıklar konusunda sıkıntı olmadığını belirten Harmancı, genel temizlik anlamında geniş kapsamlı kampanya başlatılacağını ifade etti.

Kıbrıs Gazetesi 
Editör: TE Bilisim