Girne’de gerçekleştirilen operasyonda 150 gram uyuşturucu madde ele geçirilmesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Mehmet Yıldırım ile Ömer Cengiz dün ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Murat Döşenci olayla ilgili bulguları aktardı. Döşenci5 Mayıs tarihinde saat 17.00 sıralarında Girne’de Mavi Kordon Sokak üzerinde gerçekleştirilen operasyonda Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucunda Mehmet Yıldırım’ın kullanımında bulunan araçta üzerinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olan bir adet hassas terazi bulunduğunu belirtti.Polis, zanlının tutuklandığını, yürütülen soruşturma kapsamında olayla bağlantısı olduğu tespit edilen Ömer Cengiz’in tespit edildiğini söyledi. Polis zanlı çengisinde tutuklanmasının ardından yapılan aramadatasarrufunda yaklaşık 150 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alındığını ifade etti.Her iki zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını, uyuşturucu maddenin analize gönderileceğini ve neticesinin beklendiğini ayrıca vermiş oldukları ifadelerin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini mahkemeye aktarırken bağlantılı bir kişinin daha arandığını sözlerine ekledi.Polis aktarmış olduğu olgular ışığında zanlıların soruşturma maksatlı 6 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şehadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Cenkay İnan zanlıların soruşturma maksatlı 6 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Editör: TE Bilisim