Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giydirme Töreni düzenlendi. Etkinlik, 14 Mart 2015 Cumartesi günü, saat 11:00’de, DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı, Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri tarafından etkinlik öncesinde, saat 10:00’da DAÜ kampüsü içerisinde yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, saat 11:00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi Gözdem İlkay’ın piyano resitali ile başlayan törende Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ni temsilen birinci sınıf öğrencileri Tasnim Munther S. Alkayyalı ve Emine Meltem birer konuşma gerçekleştirdiler.

Prof. Dr. Nahide Gökçora: “14 Mart Tıp Bayramı’nın Gururunu ve Onurunu Yaşıyoruz.”
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, 14 Mart’ta hem Tıp Bayramı’nı kutladıklarını, hem de fakülteye adını veren toplum lideri Dr. Fazıl Küçük’ü andıklarını ifade ederek, bugünün bir başka öneminin de birinci sınıf öğrencilerinin mesleklerinin simgesi olan beyaz önlüklerini giymeleri olduğunu vurguladı. “14 Mart Tıp Bayramı’nı bir kez daha fakültemizde kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz.” diyen Prof. Dr. Gökçora, 14 Mart’ın aynı zamanda Dr. Fazıl Küçük’ün doğum günü olduğunu, yaşamını insanlığa ve toplumuna adamış olan büyük lideri saygı ve gururla andıklarını ifade etti. Prof. Dr. Gökçora öğrencilere seslenerek, “Beyaz önlük mesleğe bağlılık ve almış olduğunuz sorumluluğun en büyük simgesidir. Beyaz önlük, bundan sonraki hayatınızda insanlara karşı elinizden geleni yapacak olmanız için verdiğiniz sözdür. Sağlık alanındaki gelişmeleri yakından takip edeceğinizin, dil, din, ırk, cinsiyet gözetmeksizin insanlığa hizmet edeceğinizin sözüdür.” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Gökçora bu yıla dair en büyük dileğinin de ebola virüsü salgınının sona ermesi ve sağlıkta şiddetin önlenmesi olduğunun da altını çizdi.

Prof. Dr. Necdet Osam: “Beyaz Önlükle Çok İyi Birer Doktor Olma Yükümlülüğü Altına Giriyorsunuz”
Prof. Dr. Gökçora’nın ardından kürsüye gelen DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da, bu müstesna günü bir kez daha DAÜ’de kutluyor olmaktan büyük onur duyduğunu kaydederek başladığı konuşmasında, “DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi, DAÜ’nün en genç fakültelerinden biridir ve toplum liderimizin adını taşıyor olması da ayrı bir kıvanç kaynağıdır. Bu fakülteyi her ziyaret ettiğimde ayrı bir heyecan duymaktayım. Öğrencilerimizin her türlü imkana sahip olarak eğitim aldıkları bir Tıp Fakültemiz var.” dedi. Prof. Dr. Osam, doktor adayı öğrencilere de seslenerek, “Sizler çok iyi birer doktor olmak zorundasınız. Ortalama bir meslek sahibi olamazsınız. Bugün giyeceğiniz beyaz önlüklerle çok iyi doktorlar olma yükümlülüğü altına gireceksiniz. Bunun bilinci ile hayatınıza devam edeceğinize olan inancım sonsuzdur.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nin 59 birinci sınıf öğrencisine, Dekan Prof. Dr. Gökçora tarafından beyaz önlükleri giydirildi. Törende ayrıca yüksek şeref ve şeref sertifikası almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Gazimağusa Belediyesi ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim ve Dekan Prof. Dr. Nahide Gökçora tarafından takdim edildi.

Uzman Hekimlere Teşekkür Sertifikası
Törende Dekan Prof. Dr. Gökçora ayrıca, Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğrencilerinin hastanelerde kliniğe giriş dersleri kapsamında yaptıkları stajlarda, kendilerine yardımcı olan ve hasta ile iletişim konusunda bilgilerini paylaşan uzman hekimlere de birer teşekkür sertifikası takdim etti.

Tören sonunda ise Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şefik Görkey tarafından “İyi Hekimlik” başlıklı bir de sunum gerçekleştirildi.

Törene Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Gazimağusa Belediyesi ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter ve VYK Üyeleri, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve Rektör Yardımcıları, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim, Dekan Prof. Dr. Nahide Gökçora ve Fakülte öğretim üyelerinin yanısıra, hekimler ve öğrenci velileri de katıldı. Tören verilen kokteyl ile sona erdi.

 
Editör: TE Bilisim