Bora bugün yaptığı yazılı açıklamada,  bazı kuruluşlarca ortaya konan bir takım suni birleştirici projelerin amaca hizmet etmesinin mümkün olmadığını ileri sürerek,  Rum tarafının  “En iyi Türk, ölü Türk’tür” zihniyetinin değişmediğini,  Trabzonspor’un Apollon ile yaptığı karşılaşmada da bunun görüldüğünü kaydetti.

Rum Yönetimi lideri Nikos Anatasiadis’in  müzakerelerin başlamasına ilişkin, “Ayrı devlet görüşü ile masaya gelecekseniz   ben gelmeyeceğim” dediğini hatırlatan Bora, “Sen masaya nasıl geliyorsun? Kıbrıs Cumhuriyeti’nin eşit ortak tarafı olan Kıbrıs Türk halkını silah zoru ve terör ile dışlayan siz değil misiniz?” diye sordu.

Bora, Kıbrıs Türk halkının 60 yıldır kendi kendini yönettiğini ve bunun çok önemli bir aşama olduğunu söyleyerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’ye herkesin sahip çıkması gerektiğini çünkü  devletin “son dayanak” olduğunu belirtti.

Bora,  Kıbrıs Türk halkının beraberliğinin korunmasının  Ada’daki varlığının devamı için kaçınılmaz önemli unsurlardan bir olduğunu ifade ederek, Dr. Fazıl Küçük ile Rauf Raif Denktaş’ın mücadelelerinin ilham kaynağı olması gerektiğini ifade etti.


Editör: TE Bilisim