GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Yrd. Doç. Dr. Güven Arıklı, “Bizim derdimiz ticari taşımacılık yapmak değil, kaliteli eğitimle kaliteli hizmeti birlikte vermektir. Bu yüzden ticari amaç gütmeden 100’e yakın ülkeden öğrenci ve 49 farklı ülkeden akademisyenin olduğu bir eğitim yuvasının hakkının yenilmesine kimsenin göz yummaması gerektiğini söylüyoruz” dedi.

Ülkede hak aramanın yollarının belli olduğunu vurgulayan Arıklı, haklarını savunacaklarını, yasaların tanıdığı ölçüler içerisinde eylem planlarını ortaya koyacaklarını kaydetti.

Ülkede, toplu taşımacılık sorununun yıllardır çözülemediğini ve çözülecek gibi de gözükmediğini ifade eden Arıklı, “30. yılımızı kutladığımız 2015’te ulaşıma harcadığımız paraları eğitimin birçok alanına ve projelere harcasak ülke insanına katkımız daha da büyük olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Hizmet verme konusunda yavaş hareket edenlerin, hizmette hızlı hareket edenlere engel olmaması” gerektiğini dile getiren Arıklı, gümrükte alıkonan araçların en kısa zamanda gümrükten çıkarılarak binlerce gencin hizmetine verilmesi gerektiğini ifade etti.
Editör: TE Bilisim