Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan ve Gökhan Altıner'in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ programına konuk olarak, maliyeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE, KKTC’NİN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMASI İÇİN YARDIM EDİYOR”

Türkiye’nin KKTC’ye isimler odaklı değil, bir bütün baktığını ve değerli gördüğünü ifade eden Oğuz, “Türkiye, KKTC'nin kendi ayakları üzerinde durması için yardım ediyor, yatırımlar yapıyor” dedi.

“PARA VER-PARA İSTE DOĞRU DEĞİL”

Türkiye ile ilişkilere de değinen Bakan Oğuz, “Para ver-para iste konumu doğru değil” dedi. Türkiye ile protokoller imzalandığını, imzalanan protokollerin iki taraflı olduğunu anlatan Oğuz, “Biz protokollere uymuyoruz. Siyasi beklentiler, politik düşünceler ve popülizm buna engel oluyor” dedi.

“SAĞLIK BAKANLIĞININ İLAÇLARLA İLGİLİ HARCAMASI DOLDU”

Sağlık Bakanlığının ilaç alımı için bütçesinin tükendiğini belirten Oğuz, “Daha önce 4 buçuk milyon TL kalem aktardık. 50 milyon TL'lik Koronavirüs bütçesinde de 3,5 milyon TL'lik bir kaynak daha aktardık” dedi.

Tozlu hava cumartesi gününe kadar sürecek Tozlu hava cumartesi gününe kadar sürecek

“KORONAVİRÜSLE İLGİLİ HER AY 12-15 MİLYON TL ÖDEME YAPIYORUZ”

Devletin Koronavirüsle ilgili her ay 12-15 milyon TL ödeme yaptığını ifade eden Oğuz, “Otellere 170 milyon TL ödeme yaptık. Oradan gelen para ise 45 milyon TL” dedi. Sağlık Bakanlığının 400 bin antijen ve 150 bin PCR testi talebinin olduğunu da ifade eden Oğuz, testlere kaynak ayrıldığını söyledi.

“TÜRKİYE’DEN 100 MİLYON TL KREDİ TALEBİMİZ VAR”

Ödemelerle ilgili de konuşan Bakan Oğuz, ay sonu ödemeleri için Türkiye’den 100 milyon TL kredi taleplerinin olduğunu söyledi. Koronavirüs giderleri için de 50 milyon TL’lik bir kredi istenildiğini kaydeden Oğuz, toplamda 150 milyon TL’lik bir talepleri olduğunu aktardı. Oğuz, “Türkiye’den kredilerle ilgili 800 milyon TL'lik beklentimiz vardı. Şu ana kadar 320 milyon TL kaynak geldi” dedi.

“13. MAAŞI ŞİMDİDEN KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL”

13. maaş konusunu şimdiden konuşmanın doğru olmadığını da ifade eden Maliye Bakanı Dursun Oğuz, “Yasal bir haktır, günü gelince konuşulur” dedi.

Editör: Haber Merkezi