Telsim’den yapılan açıklamaya göre, kanser hastalığı hakkında farkındalık yaratmak ve vakıf tarafından yapılacak araştırmalara gelir sağlamak amacıyla düzenlenecek 12. Orkide Yürüyüşü, Kozanköy-Karşıyaka arasındaki 9 km’lik yürüş parkurunda yapılacak.

Yürüyüşe katılmak isteyenler, Kanser Araştırma Vakfı’na 30 TL bağışta bulunarak alacakları biletleri Deniz Plaza’dan temin edebilecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yürüyüş için dört bölgeden servis hareket edecek. Servisler Gazimağusa’da saat 07:30’dan belediye binası önünden; Girne’de saat 08:30’da The Ship Hotel’den; Güzelyurt’ta saat 08:30’da Otobüs Terminali’nden; Lefkoşa’da saat 08:30’da Atatürk Spor Salonu’ndan hareket edecek.

CAMGÖZ: “KANSER BİR İNSANLIK SORUNUDUR. BU SORUNU PAYLAŞMALIYIZ”

Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz konuyla ilgili açıklamasında, modern yaşamın getirdiği bir sorun olan kanser hastalığına karşı bilinçli ve duyarlı olmanın öneminin altını çizdi.

“Kanser bir insanlık sorunudur, bu sorunu paylaşmalıyız” diyen Camgöz, bu sorunla ilgili düzenledikleri yürüyüşte aynı misyonu kendileriyle paylaşan ana sponsor Telsim’e, Lemar Şirketler Grubu’na, Atlas Global’e ve Play Fm’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yürüyüşün İngiltere’deki Pro Cancer Research Fund ve Kanser Araştırma Vakfı’nın tarafından ortaklaşa organize edildiğini söyleyen Camgöz, etkinlikten elde edilecek gelirin tümünün burs ve laboratuvar çalışmaları başta olmak üzere KAV’ın Kıbrıs araştırmaları için kaynak olarak kullanılacağını kaydetti.

Kanser hastalığıyla ilgili yaptığı bilimsel çalışmalara da değinen Camgöz, kendisinin, kanserin dağılmasını önleyici yeni nesil bir ilaç geliştirdiğini ve Fransa’da yayınlanan bir makalede ilaçla ilgili çalışmalara yer verildiğini söyledi. Camgöz, vakfın çalışmalarının ve girişimlerinin uluslararası alanda desteklendiğini de belirtti.

KARAS: “KANSER KONUSUNDA FARKINDALIK YARATACAĞIMIZ ŞENLİK HAVASINDA BİR GÜN GEÇİRECEĞİZ”

Telsim Genel Müdürü Rasim Karas da açıklamasında, KAV’ın 12 yıldır düzenlediği yürüyüşe son 3 yıldır ana sponsor olarak destek vermekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. İnsanlığın en büyük sorunlarından biri olan kanser konusundaki hassasiyetlerine vurgu yapan Karas, kanser konusundaki desteklerinin diğer projelerle de devam edeceğini söyledi.

Karas, tüm halkı kanser konusunda farkındalık yaratmak için şenlik havasında geçecek yürüyüşe davet etti.
Editör: TE Bilisim