Kuğulu Park’ta toplanan eylemciler önce İngiliz Yüksek Komiserliği önünde ardından ise ABD temsilciliği önünde eylem yaptı.

“Kıbrıs sizin savaş geminiz değil”, “Katil ABD petrol uğruna Ortadoğu’yu kana bulama” yazılı pankartlı eylemde, İngiliz üsleri dışarı sloganları atıldı.

İngiliz Yüksek Komiserliği ile ABD temsilciliği önündeki eylemlerde okunan basın açıklamasında, Kıbrıs’ın Suriye’ye yapılacak bir askeri müdahalede müdahaleyi yapacak olan güçlerin bir odağı haline geleceği savunuldu.

Hem Suriye’deki rejime hem de Suriye’ye askeri müdahaleye karşı oldukları vurgulanan açıklamada, “Ülkemizdeki gasp edilmiş topraklardaki askeri üstlerin kullanılarak ülkemizin de bu emperyalist saldırganlığın parçası haline getirilmesini kabul etmiyoruz” denildi.

Açıklamada, “Kıbrıs’ın iki yanındaki örgütlere çağrımız, bölgeyi bir kez daha kan gölüne çevirecek böylesi bir savaşa taraf olunmaması, adadaki üstlerin kullandırılmaması hava sahasının kapatılması” dedi.

Eylem DAÜ-Sen, KTÖEÖS, BKP Gençlik, TDP Gençlik Örgütü, YKP Gençlik, Baraka Kültür Merkezi, Devrimci Komünist Birlik, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Poseidon Kültür ve Sanat Merkezi, Güç-Sen, Komünist Emek Hareketi ile Feminist Atölye tarafından tertip edildi. 
Editör: TE Bilisim