Akansoy: Kıbrıs sorununda bir canlılık var Akansoy: Kıbrıs sorununda bir canlılık var

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, elektrik üretiminde bir süredir sıkıntısı yaşanan yeni yakıtın Teknecik Santrali’ne geldiğini ve şu an boşaltım sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Dün, santralde bir buçuk günlük yakıt kaldığını ve geminin ülkeye yaklaştığını aktaran Özkıraç, bugün YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada yakıtın Teknecik Santrali’ne ulaştığını ve yakıtın aktarılmaya başladığını, ancak bunun sadece bir ‘günü kurtarma operasyonu’ olduğunu dile getirdi. Gelen yakıtın yalnızca 12 gün yeterli olabileceğini belirten Özkıraç, “Bu planlı programlı, kalıcı çözüm getirebilecek bir adım değildir. Bizi sadece 12 gün idare edebilir. Hükümet günü kurtarmaya bakıyor” dedi.

Özkıraç çağrı yapmıştı

El-Sen Genel Başkanı Kubilay Özkıraç, dün yaptığı açıklamada Teknecik Elektrik Santrali’nde bir buçuk günlük yakıt kaldığını ileri sürmüştü. Yakıt gemisinin Teknecik’e yanaştığını ancak ödeme yapılmadığı için ilgili firmanın yakıt aktarmaya başlamadığını belirten Özkıraç, Başbakan Faiz Sucuoğlu’na seslenerek “ülke gerçeklerine odaklanan” çağrısı yapmıştı.

https://www.yeniduzen.com/teknecike-yakit-geldi-bizi-sadece-12-gun-idare-edebilir-149473h.htm

Editör: Haber Merkezi