Tarih, kültür, çevre, doğa ve manevi hassasiyetleri olan 35’e yakın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan “Manevi Havama Dokunma Platformu” üyeleri çevre felaketine son vermek ve Hz. Ömer Türbesi’nin yanında yapımı devam eden casinolara dur demek için imza kampanyası düzenledi.




Kıbrıs’ın dört bir yanından vatandaşlar imza kampanyasına yoğun ilgi gösterirken, kısa bir sürede 1150 adet imza toplanıldı.





Platform üyeleri toplanan imzaları Başbakan Hüseyin Özgürgün nezdinde Bakanlar Kurulu’na iletilmesi için bugün Başbakanlık’a ilettiler.




İmzaların yanında iletilen mektupta şunlar dile getirdi:




Tarih, kültür, çevre, doğa ve manevi hassasiyetleri olan 35’e yakın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle “Manevi Havama Dokunma Platformu” oluşturulmuştur.




Platform geçtiğimiz haftalarda KKTC Cumhuriyet Meclisi önünde başlatmış olduğu ve geçtiğimiz haftalarda KKTC Başbakanlık önünde devam ettirdiği eylemlerinde toplumun Hz. Ömer Türbesi yanında yapımı devam eden ve yapılması planlanan kumarhaneli otellere karşı tepkisini yansıttık.




Bu bölgede ki çevre felaketinin son verilmemesi toplum genelinde büyük infiale neden olacağı ve geleceğimizi olumsuz etkileyeceği inancıyla başlattığımız imza kampanyasına da toplumun her kesininden büyük katılım oldu.




Kıbrıs’ın dört bir yanından vatandaşlar tepkilerini platformumuzun başlattığı kampanyayı imzalayarak gösterdiler.




Bugün sizin nezdinizde Bakanlar Kurulu’na iletilmek üzere ekteki 1150 adet imzayı tarafınıza sunuyoruz.




Bölgede ki çevre felaketine son verilmesi ve tedirginliklerimizin giderilmesi için gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ediyoruz.




Manavi Havama Dokunma Platformu Üyeleri




EYLEMLER DEVAM EDECEK




Platformdan yapılan açıklamada, ses getiren eylemlerin hız kesmeden devam edeceği vurgusu yapıldı.
Editör: TE Bilisim