Gönyeli Belediyesi, Bisiklet Federasyonu’nun 1000 Çocuğa 1000 Bisiklet Kampanyası çerçevesinde Gönyeli İlkokulu’na 16 bisiklet bağışladı.

Gönyeli Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli ile Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir geçtiğimiz gün Gönyeli İlkokulu’nu ziyaret ederek kampanya kapsamında bisikletleri okula teslim etti.

BENLİ

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli konuyla ilgili açıklamasında, Bisiklet Federasyonu’nun kendilerini ziyaretinde 1000 Çocuğa 1000 Bisiklet Projesi’ni anlattıklarını ve kendilerini de projenin bir paydaşı olarak görmeye başladıklarını söyledi.

Benli, “Çağdaş ülkelerde ne varsa bunları kentimizde yaşatmak istiyoruz. Baktığımızda bisikletin insan hayatına büyük ölçüde girdiğini görüyoruz. Bisiklet kültürünün gelişmesini istiyoruz. Gönyeli’de yakında birçok yere bisiklet park yeri stantları konacak. İkinci bir çalışmamız kiralanabilen bisikletler konusu. Ayrıca, bunlara ek olarak bisiklet yolları projesi var. Bu projenin projelendirme aşamasını Gönyeli’de tamamladık. Belediye bulvarımızın olduğu cadde içerisinde bisiklet yolunun ilk uygulamaları başlatılacak. Gönyeli’de bisiklet hayata dâhil olmalıdır. Gönyeli İlkokulu’nda 16 bisiklet hediye ettik. Bu uygulamamız her yıl artarak devam edecek” dedi. 
Editör: TE Bilisim