MHA
İngiliz döneminde yapıldığı sanılan ve tahminen 1883 yılında inşa edilen , bir zamanlar köyün ilkokulu olarak da kullanılan bina, yoldan geçenlerin yanı sıra çocuklar için de büyük bir tehlike arz ediyor. Mormenekşe köyünde Naci Talat sokağında bulunan tarihi bina Tarihi Eserler Dairesi yetkililerinden tamir edilmeyi bekliyor.

Eski eser statüsündeki binanın, üzerinden yüz yılı aşkın bir süre geçtiği için birkaç duvarı ayakta kalmış ve bu duvarlarda yıkılmamak için demir koruganlar ile destekleniyor. Binanın iç tarafındaki duvarların tamamen yıkılmış olması nedeni ile binanın içerisi yabani ot ve ağaçlar ile dolmuş durumda. Duvarları demir korkuluklar ile tutturulan, binanın birinin başına yıkılma tehlikesi taşıması nedeniyle vatandaşlar korku ve endişe taşıyor.
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Kâtip Demir ise yaptığı açıklamada, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne bildirmelerine rağmen sorunun çözülmediğinden yakındı.

Demir yaptığı açıklamada, “ Eski Eser statüsündeki bina Ana Yol üzerinde ve hem gelip geçenler hemde bina yanındaki evlerde yaşayanlar için büyük tehlike yaratıyor. Yıkılmak üzere olan bu bina ile ilgili olarak Eski Eserler ve Müzeler Dairesine yazı yazdım. Yıkılma riski olan bu binanın can kaybına neden olmadan mevcut duvarlarının yıkılıp pisliklerinin belediyemiz tarafından temizlenmesi için gerekli iznin verilmesini talep ettim. Ancak Eski Eserler ve Müzeler Dairesi söz konusu binanın yıkılamayacağını bana bildirdi. Şimdi bu bina yıkılırsa ve birileri canından olursa bunun sorumlusunun kim olacağını merak ediyorum” dedi.(MHA)
 
Editör: TE Bilisim