Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği, 27-28 Eylül tarihlerinde Yedidalga’da “1. Verigo Festivali” düzenleyecek.

Festival, Yedidalga Halk Plajı yanında yeni düzenlenen Yedidalga Festival Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Lefke Belediyesi, Yedidalga Muhtarlığı, Yakın Doğu Üniversitesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen festival programının yoğunluğu dolayısıyla, 1. Verigo Festivali Yüzme Yarışları, Yedidalga Aspava Tesisleri’nde geçen pazar günü yapıldı.

Festival, Cumartesi saat 10.00’da Kortej yürüyüşü ve 10.30’da açılış töreni ile başlayacak. Festival iki gün boyunca kesintisiz olarak saat 10.00 ile 23.00 saatleri arasında devam edecek. Festivale 6
Müzik Grubu, Fahriye Özay dahil 8 solo performans ve dinleti, minikler şöleni, milli oyunlar, dans gösterileri, sörf gösterileri, klasik araba gösterisi ile en iyi Verigo ve ürünleri yarışmaları yapılacak.

Üzüm ezme ve paluze yapımının da yer alacağı festivalde, Pazar sabahı da Antik Vuni Sarayı ile Antik Soli harabeleri rehber eşliğinde ücretsiz gezilecek.

Yağmuralan, Süleymaniye ve Günebakan halkının çoğunluğunun 1975 yılından beri Yedidalga’da yaşadığı hatırlatılırken, bu köylerde ve civar köylerde giyilen kıyafetlerle ilgili Eski Kıyafet Defilesi’nin de hazırlandığı belirtildi. 
Editör: TE Bilisim