Gazimağusa ve İskele bölgesi muhtarlarının katıldığı  toplantıda, muhtarların sorunları masaya yatırıldı.

Gazimağusa’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alan toplantının açılışına İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’un yanı sıra, Müsteşarı Hasan Alicik, Merkez Kaymakamı Dudu Barkınay, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ile İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları da katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nden Doç. Dr. Deniz İşçioğlu “Mahalle Yönetimi ve Mahallle Yönetiminde Muhtarların Önemi”, Merkez Kaymakamı Dudu Barkınay ise  İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanması gündemde olan Mahalle Sakinleri Kütüğü Otomasyon Projesi hakkında sunum gerçekleştirdi.

Muhtarlar Buluşması öğleden sonra muhtarlara yönelik gerçekleştirilecek anket çalışması ile tamamlanacak.

Diğer yandan Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt bölgesi muhtarlaırna yönelik 1. Muhtarlar Buluşması ise yarın saat 10.00’da Yakın Doğu Üniversiesi’nde gerçekleştirilecek.

OSAM

Muhtarlar Buluşması toplantısının açılışında ilk konuşmayı yapan DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, muhtarların sıkıntıları bulunduğunu ve verdikleri hizmetin karşılığının olmadığını kaydetti.

DAÜ hakkında da bilgi veren Osam, bu yıl sağlam adımlarla akademik yıla başladıklarını, belirledikleri hedefleri yakaladıklarını söyledi.

Osam, üniversitenin mali konularla ilgili sıkıntısının olmadığını dile getirdi.

AKANSOY

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da, Muhtarlar Buluşması’nın ilk kez düzenlediğine işaret ederek, toplantının en önemli amacının;bakanlığın çalışma ve projeleri hakkında muhtarları bilgilendirmek, muhtarların düşüncelerini almak, varsa şikayetlerini alarak fikir alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi.

Bakan Akansoy; vatandaşla bire bir diyalog içinde olan yerel ve yerinden yönetimde vatandaşa doğrudan ve kritik hizmet sunan, vatandaşın  bir talebi ile her zaman ilk yardıma koşan muhtarların  devletin en önemli gücü olduğunu vurguladı.

Bakan Akansoy, muhtarların çoğu zaman  büyük bir özveri, dirayet ve zor koşullarda hizmet verdiklerinin farkında olduklarını belirterek, “Bugünkü toplantımızın amacı bu devletin kendi bağımsız temsilcilerine sahip çıması ve daha organize biçimde vatandaşa hizmet ulaştırmasıdır” dedi.

Akansoy, yaşadıkları bölgenin sorunlarını en iyi bilen muhtarların merkezi idare için olmazsa olmaz bir yol gösterici ve en önemli bilgi kaynağı olduklarını kaydederek, bu anlamda vatandaşın sorunlarını daha iyi takip etmek ve muhtarlarla çok daha güçlü işbirliği oluşturabilmek adına Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar ülkedeki tüm muhtarlarla bir araya gelebilecekleri bir platform yaratmak istediklerini söyledi.

Muhtarların taleplerini öğrenmek ve birlikte neler yapılabileceğini görmek istediklerini söyleyen Akansoy, Muhtarlar Buluşması’nı her yıl yapma arzusunda olduklarının altını çizdi.

Akansoy, "Bakanlığımızın en öncelikli görevi, sizlerin ve sizler aracılığıyla da vatandaşlarımızın talebine en kısa sürede en etkili biçimde çözümler üretmek olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim