Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle PEO, DEV-İŞ, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve BES’ten oluşturulan 1 Mayıs Komitesi çalışmalarını sürdürüyor.

Komite adına yazılı açıklama yapan DEV-İŞ Genel Başkanı Mehmet Seyis, Kıbrıs sorunundaki yeni süreçte, çözüme ve barışa ulaşabilmeye katkı yapmak ve Kıbrıs’ın her iki tarafında da çalışanlara dayatılan neo-liberal politikaların olumsuz sonuçlarına karşı emekçilerin dayanışmasının yükseltilmesi gereği üzerinde durarak, 1 Mayıs’ın tek ve ortak kutlanması için irade ortaya koyduklarını bildirdi.

Alınan karar çerçevesinde 1 Mayıs mitinginin Lefkoşa’da ara bölgede ve iki toplumlu tek miting olması için BM yetkilileri ile yapılan görüşmede olumlu sonuca ulaşıldığını bildiren Seyis, mitingin Çetinkaya (Taksim) sahasında 1 Mayıs Perşembe akşam saatlerinde yapılması kararının verildiğini açıkladı.

Kıbrıslı Türk örgütler saat 17.30 da Kuğulu Park’ta toplanarak kortej oluşturacak ve Ledra Palace sınır kapısından Çetinkaya (Taksim) sahasına yürüyecek. Kıbrıslı Rum örgütler, Güney Kıbrıs’tan kortej ile aynı saatte miting alanına gelecek. 
Editör: TE Bilisim