Açılış konuşmalarını Kıbrıs Türk Tabipleri Başkanı Dr. Filiz Besim’in ve Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle’nin yapacağı panel, saat 19.00’da Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği merkez binasında başlayacak.

Panelin moderatörlüğünü Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Dr. Cemal Mert yapacak.

İlk oturumunda “Sağlık Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ve Onkoloji Enstitüsü Kanser Vizyonu” konusu ele alınacak ve Dr. Sonuç Büyük (KTTB Asbaşkanı), Dr. Figen. G. İnce (TSHD Başhekimi) ve İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Pınar Saip Ulusal Kanser Kontrolü ve Kanserden Korunma konusunda konuşacak.

Panelin “Tıp fakültesi, kanser dernekleri ve vakıfları, kanser hastası ve basın gözüyle kanser” başlıklı ikinci oturumunda DAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, YDÜ Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi’nden Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu, kanser hastası bir kişi, Kanser Araştırma Vakfı’ndan Yrd. Doç Dr. Ertan Akün, Kanserle Savaş Derneği’nden Dr. Ahmet Tandoğdu, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nden birer kişi ve Türk Ajansı Kıbrıs’tan (TAK) gazeteci Nezire Gürkan sunum yapacak.
Editör: TE Bilisim