Yolsuzluk kesin ama rakamlar daha net değil…

Araştırıp soruşturdukça yükseleceğe benziyor!

Ama ortaya çıkan durum da şudur;

Kıb-Tek’te kim kime dum duma bir yapı varmış…

Bir de yolsuzluk olayının çoktandır bilinmesine rağmen bunun ortaya çıkarılmasının bilerek geciktirilmesi var!

Gelelim detaylara;

2017 yılında paypointlerden yapılan tahsilatın suistimale açık olması nedeniyle bir genelde yayınlanmış…

Buna göre, kasa bankalarda görevli personel paypointlerden para alamaz, tüm bölgelere bildirilir.

Bu genelgeye göre para teslimatı yapanla teslim alanın aynı olmaması lazım!

G.Mağusa Bölge Amiri Yücem Özgener bu genelgeye rağmen bu şekilde hareket eden Deniz Saltuk Gürmanoğlu’nu görevden almadı ve hem parayı paypointten almasına ve kasa banka görevlisi olan yine Deniz Saltuk Gürmanoğlu’na teslim etmesine göz yumdu.

Lefkoşa merkezde bulunan muhasebede oluşturulan paypoint tahsilatlarını kontrol eden Mehmet Akim yıllarca bu açığı ‘farketmemiş’ ve bu görevi yapmaya devam etmiş…

Bu arada Akim’in fark ettiği hatta ilgili birimlere bildirdiği iddiaları da var, o zaman da o birimler de zan altında kalmaktadır.

Bu konuda rapor var mı ortada?

Ama başka önemli bir iddia var;

Yolsuzluk fark edildi ve 15 gün önce Mehmet Akim bu görevinden başka bir göreve alınarak yerine Murat Gözütok getirildi.

Gözütok da durumu fark edip amirlerine bildirdi ve işte panik de asıl o zaman yaşanmaya başladı!

Müdüriyet de işi ört bas etmek için istemeye istemeye düğmeye basmış oldu…

Genel Müdür Ahmet Dargın eline küçük bir meblağın belgesini alarak polise koşturdu!

Bayramda çalışıp ortaya çakırdık diye de bize göre hem kamuoyunu yanıltma gibi bir niyet var hem de yönetimi aklama çabası var ortada!

Haberleri okuyanları kandırabilirler ama işin içinde olanları kandırmaları epey zor bir şey…

Sonuçta konuyla ilgili kafalardaki bazı soru işaretlerinin giderilmesi gerekmektedir, kurum yönetimi de aşağıdaki soruları yanıtlamakla mükelleftir;

Üç yıl önce yayınlanan genelgeye rağmen, G.Mağusa Bölge Amiri Yücem Özgener, Deniz Saltuk Gürmanoğlu’nun her iki görevi de yapmasına müsaade etmiştir?

Böyle ciddi boyutta oluşan bu açığı amirlerine rapor etmeyen ki ettiyse de bunu yayınlasınlar, Mehmet Akim’i korumak için mi olayın üstü kapatılmaya çalışılmış ve görev yeri değiştirilerek hiçbir sorumluluğu yoktur havası yaratılmaya çalışılmıştır?

Bu olaydan sorumlu parayı tahsil edip eksik teslim eden kadar, bunu kontrol edip örtmeye çalıştığı iddia edilen Mehmet Akim ve genelgeye rağmen her iki görevi de Deniz Saltuk Gürmanoğlu’nun yapmasına müsaade eden G.Mağusa Bölge Amiri Yücem Özgener de sorumlu olduğu için, her ikisi içinde soruşturma başlatılıp konu polise yansıtılacak mıdır yoksa koruma içgüdüsü galip gelip olayın unutulması mı sağlanacaktır?

Bugün de konuyu takip edip, yine kurumdan bazı şahıslarla ve sendika yetkilileriyle görüşüp sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz!

20 Eylül 2017 yılında Muhasebe ve Mali İşler Şube Amiri Hatice Tatlıcı ve İdari Mali Müdür Vekili Mehmet Özçelik imzalı genelge.

MERAKLI KÖŞE?

Kutlamalar ne zaman bitecek?

Başbakan Ersin Tatar’ı kutlamak için Başbakanlığa gidenler bin pişman oluyor çünkü yüzlerce insan arasından Tatar ile başbaşa görüşme imkanı bulamıyor…

Kalabalık topluluklar tatar’ın makam odasına girip çıkıyor!

İyi güzel de…

Artık bu kutlamaların da bir sonu gelmeyecek mi?

Tatar’ı biraz rahat bırakıp icraatlara yönelmelerini sağlamayı düşünmüyor musunuz?

Ya da illa ki pastadan bir dilim koparmak için kapı önündeki kuyruklara devam mı?

Hani liyakat?

Müdür müsteşar atamaları için kavga gürültü devam ederken atanmak istenen özel kalemlerin ise çoğu sorunlu olacak gibi geliyor bize…

Çünkü bunların bir çoğunun lise mezunu olduğu biliniyor ve yasa değişikliği şart!

Ama daha da önemlisi liyakat…

Sonuçta onlar da devlette görev alacaklar ve atamalar liyakata göre yapılmazsa devlet ciddiyetiyle de bağdaşmayacak sanki!

Bu arada Kamu Hizmeti’nin de bu konuda bir genelge yayınlaması bekleniyor…

Gözler Sayıştay’da!

Kıb-Tek’de ciddi bir yolsuzluk olayı ortaya çıkarıldı ve kamuoyunda da infialle karşılandı…

Sonuçta orası da bir devlet kurumu ve orada harcanan da cebe atılan da halkın parası!

Haliyle bu aşamada gözler Sayıştay Başkanı Osman Korahan’a çevrilmiştir…

Kimin suçlu kimin güçlü, kimin ne kadar para çaldığını detaylarıyla ortaya çıkarmak gibi de bir sorumlulukları var!

Belgeler ve bilgiler uçup gitmeden umarız ellerini çabuk tutarlar…

MESAJ KUTUSU

Sayın Hasan TAÇOY, bakanlığınıza bağlı Kıb-Tek’de yolsuzluğun boyutunun çok daha yüksek olabileceği iddiaları yapıldığı için olayın hiç geciktirilmeden mercek altına alınması isteniyor. Zira bunun ardının çorap söküğü gibi geleceği yönünde ciddi ihbarlar alıyoruz.

Sayın Mehmet AKİM, hortumlanan paralar hakkında bundan bir süre önce durumu fark edip amirlerinize bildirdiğiniz yönünde bazı bilgiler gelmeye başladı. Bu raporları eğer açıklarsınız sorumluluk artık tamamen sizin üzerinizden gitmiş olacaktır, bilesiniz!

Sayın Şahap AŞIKOĞLU, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarlık göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun ama bu atamayı kim istedi, kimler tarafından önerildiniz işte orada bazı soru işaretleri olduğunu duyduk. Ona göre hareket edin deriz!

Sayın Süleyman MANAVOĞLU, polis teşkilatında narkotik ekipleri dışında tüm çalışanların bundan böyle görevlerini üniformalı yapmaları için genelge yayınladığınız söyleniyor. Disiplinin geri gelmesi için iyi bir başlangıç olacaktır ama gerisini de bekleriz artık…

Sayın Tolga ATAKAN, zaten Asil beyin gazetesiyle yıldızlarınızın pek uyuşmazdı şimdi yeni Geçitkale Havaalanı gelişmelerinden sonra yoğun bir top atışına hazırlanın deriz. Muhakkak ki size karşı muhalefet de haliyle artacaktır!

Sayın Yusuf KISA, Rusya’dan tanıdığız bazı yatırımcılar sizine görüşmek için ülkeye geldiklerini duyduk, acaba yeni bir yatırım planları mı var yoksa eski hesaplar mı ortaya dökülecek dersiniz?

Sayın Kamil KAYRAL, büyük bir yarış ve kargaşa haline dönen atamalar konusunda Kamu H Hizmeti Komisyonu olarak bir takım girişimlerde bulunacağınızı memnuniyetle öğrendik. Zira burada atanan kişilerden daha ziyade devletin saygınlığı da çok önemli değil mi?

Sayın Aziz KAYA, Lefke’de Cengiz Topel Anıtı’nın içler acısı halini görenler bölgede belediye olup olmadığını sormaya başladı. Yani milli değerlerimizin olduğu bölgelere ayrı bir hassasiyet göstermeniz gerekmiyor mu? Biraz ilgi lütfen!

Sayın Meryem ÖZKURT, BRTK müdürlüğü için bir elin parmaklarının sayısı kadar aday varken bizin adınız da yine anılmaya başladı. Bu arada bazı çevreler de sizin için bastırmaya başlamış diye duyduk, haberiniz olsun istedik…

Sayın Ümit ÖZKIRAN, birkaç gündür sağlıktaki tüm hekimlere mesajlar göndererek destek istediğinizi öğrendik. Bakan ile görüşürler mi bilemeyiz ama bize gelen haberlere göre bürokrat listesinin onaylanması konusunda Ersin beyi de göz ardı etmeyin deriz!

Sayın Zeki ÇELER, yeni hükümet döneminde sıkı muhalefet yapmak için parti içinde ciddi bir ekip kurduğunuz konuşuluyor. Özellikle bıraktığınız bakanlığı mercek alarak sizden kalan işlerin takibi için baskı unsuru olacağınız iddia ediliyor, gazanız mübarek olsun…