Bakan Taçoy Kıb-Tek üzerinde oynanan oyunları sonunda Meclis Kürsüsünden itiraf etti

4’lü koalisyon hükümetinden beri devam eden jeneratör yatırımı karmaşası “sanki Kıb-Tek’te başka sorun yokmuş gibi” UBP-HP döneminde de devam ediyor.

Kıb-Tek’in sorunlarının başında “Mali sıkıntılardan dolayı oluşan BORÇLAR” yönetim zafiyetlerinden dolayı tahsilat yapamayıp borçların ıstabil kalması.

Bu gerçeği muhalefette iken söyleyen Bakan Taçoy şimdi ekonomi bakanı iken yine söylüyor ve Kıb-Tek’te birisi öksürse soruşturma açan ve sırf gözdağı vermek için “çok bilgiç” müsteşarını Kıb-Tek’e gönderen Taçoy nedense bir önceki dönemde oluşan bu borcun nedenlerini araştırmak aklına gelmiyor ya da “ortağının hükümet kurarken koyduğu şart” nedeni ile görmezden geliniyor.

Hani Jeneratör yatırımına ihtiyaç yoktu?

İlginç olan defalarca Jeneratör yatırımına ihtiyaç yok diyen UBP hükümete gelir gelmez öyle değil böyle gibi dolambaçlı laflarla yatırım yapılması lazım durumuna gelip yine “eğer ihtiyaç varsa 60MW enerji üreten başka sistemler de var onları yapalım”.

Sayın bakan bu nasıl bir çelişki?.

Bahsetmiş olduğunuz “depolamalı güneş enerji projesi” bir önceki hükümetin de gündeminde olan ve yatırımcı direk hükümetle bu konuyu görüşmüş yatırıma hazır ülkede bekliyordu, herhalde hükümet değişince şirketini kurup hazır vaziyette bekleyen yatırımcı ile siz devam etmeye karar verdiniz öyle mi?

Bakan Taçoy muhalefette karşı olduğunuz bu yatırıma şimdiki ortağınız istiyor diye evet demeniz ne kadar doğru ve nasıl bir politika. “Hükümette olmanın bedeli” parti politikalarını bir kenara çekip dün dündü bugün bugündür demek mi? ve sıfırlanmış bir HP’nin projelerini gerçekleştirip canlandırmayı görev bilmek!

Sayın bakan herhalde artık “UBP-HP hükümeti” yerine “HP-UBP hükümeti” demek daha uygun…

Tüm bunlar yaşanırken EL-SEN’den ciddi bir tepki gelmemesi ve laf ola cılız sesler çıkması garip geliyordu ta ki meclis kürsüsünden “ Ben EL-SEN ile protokol imzalamadan 15 gün önce anlaşmıştım” diyene kadar.

  1. parti başkanı Özyiğit’in sorduğu soru karşısında aldığı bu cevaba ağzı açık hayretler içinde söyleyecek söz bulamadı çünkü jeneratör yatırımını gündeme taşımak için söz almış ve bakan yatırımı yapıp yapmayacağını sormuştu sanki de “ sen boşuna konuşuyorsun ben sendika ile perde arkasında her şeyi konuşup anlaştım” gibi bir açıklama gelmesi EL-SEN’in bu ülkede tek sağlam sendika olduğunu düşünenleri hayal kırıklığına uğratmış ve “EL-SEN’de sarı sendika kategorisine girdi vay halimize dedirtti”.

Beli ki “benim politikam oyalama politikası olacak sizde ara sıra bağırıp çağırın”dır nerede kaldı “Kıb-Tek’in son kale” olduğu ?.

Teknecik’te kurulu olan “iki Buhar santrallarının arızasını” bile tamir edemeyecek kadar mali sıkıntı içerisinde ve 170 milyon TL’lik borcu ödemek için tüm yatırımları durdurduğunuzu söylerken Yakıt temin ihalesinde yasal olmayan bir ihale karşısında 6 milyon TL ödenmesine nasıl müsaade ettiniz.

Ortağınızın istediği LNG ile çalışan bir sistem kurmak için sadece elde olan 8 jeneratörün dizelden LNG’ye dönüştürülmesi 28 milyon dolar olduğunu söylerken 4 adet Jeneratörü hangi parayla ve çift yakıtlı almayı ve bunu nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz ortağınız istedi diye mi?

Sayın bakan sizin hükümette kalma ve ortağınızın Cumhurbaşkanı olma rüyası KKTC halkına çok pahalıya patlayacak gibi görünüyor bu bedeli hem UBP hem de HP ödeyecek bundan emin olun….

Uyarmadı demeyin olur mu?

Kıb-Tek’te bir kriz daha!

Krizin adı bu kez istihdam…

Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Onurhan kurumda istihdamlar yapılacağını açıkladı ya!

Bu kez UBP ile HP arasında kimlerin nasıl istihdam edileceği krizi patlak verdi…

Kuruma yıllardan beridir aynı yöntemle eş dost ve partili istihdam edilirken bu kez toplu iş sözleşmesinde de yer alan ‘istihdamları Kamu Hizmeti Komisyonu yapsın’ kuralı belli ki uygulanmak istenmiyor…

Buna HP’li üye karşı çıkıp istihdamlarda partizanlık yapılacağını iddia edince ortalık bir kez daha karıştı ve bu kez de diğer 5 üye ortak açıklama yaparak bu açıklamaya tepki gösterdiler!

Bakalım güç ve istihdam kavgasında ipi kim göğüsleyecek?

Ya da bu kriz daha da büyür hükümet krizine dönüşür mü?

MERAKLI KÖŞE?

Niye bizi aramıyorsunuz?

Bizim bu köşede yazdıklarımız ve gazetedeki manşetlerimiz tabi ki herkesi memnun etmez…

Yazılarımızdan memnun olan var olmayan var!

Şükürler olsun okurlarımız ile böyle bir sorunumuz yok ciddi de bir destek akışı var bize…

Ama yazdıklarımızdan rahatsız olan bir takım siyasiler ve iş insanları nedense bunları bizimle değil başkaları aracılığı ya da ortak dostlarımızı kullanarak bize iletme yolunu seçiyorlar!

Buna gerek yok ki…

Başkasını değil bizi arayın ki derdinize derman olmaya çalışalım!

Bizim yaş ortalamamız kaç?

Rum tarafında yayınlanan haberlerde Rum nüfusunun bazı istatistikleri yayınlandı…

Onların yaş ortalamasının 37.3 olduğunu öğrendik!

Haliyle bu soruyu kendimize de yönelttik…

Bizde böyle istatistikler yapılıyor mu?

Ya da uzun bir süredir nüfus sayımı yapılmadığı için bunlardan bir haber miyiz?

Sahi bizde sayım ne zaman yapılacak?

Bilen duyan var mı?

Sırada kim var?

Bulut Akacan’a verilen hapislik cezası ve aynı gün Vakkas Altınbaş’ın tutuklanması…

Kimisi bu haberlere üzülürken kimisi de ne yazık ki sevindi!

Sonuçta bağımsız mahkemeler ne derse odur ama şimdi de yaşanan bu gelişmelerden sonra yeni sorular sorulmaya başlandı…

İnsanlar sırada akim var demeye başladı!

Tehlikeli bir süreçtir bu…

Düğmeye basıldı mı basılmadı mı?

Emir nereden geldi?

Söylentiler doğru mu?

Ortada gezen isimlerin ruh hallerini bir düşünün hele!

MESAJ KUTUSU

Sayın Ersin TATAR, Polis Genel Müdürlüğü’nden gelen temiz raporundan sonra 27 Kasım’da Londra’ya gitme kararı aldığınızı duyduk. Artık bu konuda meraklı olanlar da rahatlamıştır değil mi?

Sayın Kudret ÖZERSAY, Kıb-Tek’te partinizin atadığı yönetim kurulu üyesi diğer üyeler tarafından top atışına tutulmaya başlandı. Özellikle istihdamlar konusunda göstereceğiniz tepki merak konusu oldu. Gençlerin istihdamı konusunda fırsat eşitliğine önem verecek misiniz?

Sayın Ali PİLLİ, Güzelyurt’da alkollü sürücünün kurbanı olan ailenin yakınları aradı sizinle bazı hassas konuları görüşmek için randevu istemişler ama hiç de oralı olmamışsınız. Bölge insanınıza bunu reva mı gördünüz yoksa!

Sayın Ahmet SERDAROĞLU, başkanı olduğunuz sendikanın paralarını devlet değil de özel bir bankada faizde tutmanız eleştiri konusu oldu. Ayrıca bunun yasal da olmadığı konuşuluyor, haberiniz vardır değil mi!

Sayın Erdal ÖZCENK, DAÜ’de yeni bir kriz doğdu ve şimdi de sendikalar birbirlerine girerek çalışanlar arasında huzur ortamı bir kez daha bozulmuş oldu. Bu arada yönetime partizanlık suçlamaları yapılıyor, bakalım sorunu çözmek için nasıl bir yöntem uygulayacaksınız!

Sayın Ayşegül BAYBARS, Merkezi Cezaevi’nde özellikle kadın mahkumlar ısınma sorunlarını olduğunu ve kara kış başlamadan bu sorunun çözülmesini isteyen mesajlar gönderiyorlar. Haberiniz olsun istedik!

Sayın Erdal ONURHAN, kurumda yapılacak olan istihdamlar toplu iş sözleşmesinde de belirlendiği gibi Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından sınav yöntemiyle yapılmak zorunda. Yok eski hükümetlerin yanlışlarına siz de yanlış kararlarla eklerseniz artık o da sizin bileceğiniz iştir!

Sayın Kemal Deniz DANA, Li-Koop’ta görevden almalar ve belgelerin ortaya çıkmasından sonra ortalık fena karışırken, bazıları da bir kadın çalışanın niye görevden alınmadığını soran mesajlar gönderiyorlar. Bu işlerde torpil yok değil mi?

Sayın Metin BİLMEM, Merkezi Cezaevi yönetimi olarak Dr. Küçük’ün Anıttepe’deki kabrinde yapılan temizlik seferberliği hem bölge halkı hem de vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandı. Umarız devamı da gelir artık…

Sayın Memduh ÇETO, görevden alındığınız Li-Koop ile ilgili çok yakında hiç bilenmeyen açıklamalar yapacağınızı duyduk biz de merakla beklemeye başladık. Umarız açıklama işini fazla uzatmazsınız değil mi?

Sayın Mete HATAY, pek değerli büyüğümüz merhum Özer Hatay adına vakıf kurma çalışmalarınızı memnuniyetle öğrendik. Eğer bu konuda bir katkımız olursa biz de gönüllü olarak yardımcı olmaya çalışılırız. Ruhu şad olsun…