Karma yapsam kimlere oy verebilirim diye düşünürken Yüksek Seçim Kurulu kesinleşen adayları açıkladığını duyurdu.

Hemen bir internet sitesine girerek adayları word sayfama kopyaladım.

Sonrada her partiden kimlere oy verebileceğime bakmaya başladım.

Tabii haliyle insan ilk olarak TV den, basından ,medyadan tanıdıklarına, iş mahalle okul arkadaşlarına kurum ve kuruluşlarda çeşitli vesilelerle  muattap oldukları varsa onlara ,akrabalarına bakar.

Bende ilk öyle yaptım.Tabii bunu yaparkende aklımın bir yanına bu işi yapıp yapamayacağınıda not ederek .Eğitimini dünya görüşünü halk içindeki  itibarını ,eğer varsa benimle insani münasebetini bir bütün olarak değerlendirdim.

Bana bir yardımı dokunmuş olanları es geçmedim tabii ama onları birtek bununla değerlendirmenin çokta sağlıklı bir seçim olmayacağını düşündüğümden diğer meziyetlerinide ön planda tutmaya özen gösterdim.

Çeşitli platforumlarda ve köşe yazılarımdada nedenlerinide ortaya koyarak seslendirdiğim gibi aralarında Doktor olanları ilk olarak eledim.

Sebeplerini buradan tekrar edip zamanınızı almak istemiyorum. Bir tek şunu söyleyebilirm ki 40 yıldır meclisin %30 ‘u Doktor ve Devletin Hasatahanesinin durumu ortada.Hükümet Sağlık Bakanı istiyorsada dışardan atasın.Özdemir Berova ,sayın Ahmet Kaşif, sevgili Hüseyin Erçal Kusura bakmasınlar.Bir sağlık nedeni ile ellerine düşersemde bana bakmayacaklarsa bakmasınlar.Sizleride listemden sildim.

Fırsat buldukça BRT 2 de Meclis oturumlarını izleyenlerdenim.Bunun içinde aslında kimin ne yaptığınıda çok iyi bilenlerdenim.Kulaktan dolma dedikodu ile konuşmam ve yazmam yani..

Bundan dolayıda 2. Olarak Meclis kürsüsünü yeterince kullanmayanları yada iş olsun diye kullananları eledim.

Trafikte yitip giden canların sorumlusu olduğuna inandığım öğretmeni,Ombudsman uyarılarına kulak asmayan, dediğim dedik diyen beyide sildim.

Sevgili Kutlu Evren ne demek altyapısız arsa dağıtmak.Bize  izin veriyormusunuz yapalım ki siz yapıyorsunuz.Hayal kırıklığına uğradım.Sizi de sildim.

Sonra o koltukta 5 yıl oturup  yasa önergesinin ne anlama geldiğini bilmeyenleride.

Kendinin bile kaç sefer parti değiştirdiğini unutanlarıda..

Sonay Adem .Bakanlığınız döneminde marketleri Pazar günü kapatmaya çalıştığınız hala aklımda birde LAÜ ‘de 30 emekçi  Akademisyeni kapı önüne koyup 45 derece sıcakta meclis önündeki çadıra mahkum ettiğinizde sergilediğiniz tutumda...Sizide  sildim.

Hüseyin Angolemli çok sevdiğim saydığım bir siyasetçi ama ben 50 yaşına geldim ‘’Artık yeter be hocam’’...Kusura bakmayın sizide sildim.

Sonra yeni adaylara geldim,

Tanımadıklarımın önce CV’ lerine gözattım.

Bugüne kadar ne bir sivil toplum örgütünde ne de toplumsal bir projede yer alıp ortada görünmeyenleride ‘’Liyakat tamamda birazda cesaret lazım’’ diyerek attım listemden...

Sonra DKBSS ‘ye ( Digital Kimlik Bilgileri Sorgulama Sayfası) girdim yani  Google ‘a.  Aday Milletvekillerinden tanımadıklarımın isimlerini hiç üşenmeden tek tek girip karşıma ne çıkıyor diye baktım.

1.5 Saate yakın vaktimi aldı ama olsun.Sonradan klişeleşmiş vatandaş lafı gibi tanımadığım için oy vermedim diyenlere katılıp sonradan af uf çekmektense helal olsun 1 saatim dedim

.

İsmi bıçaklı saldırılara ,dolandırıcılıklara karışanlar çıktı ,hakaret içerikli yazılar yazıp mahkemede mahkum olanları  gördüm.

Onlarıda hiç düşünmeden sildim.

Facebookta fotojenik resimler paylaşıp iş halkın karşısında konuşmaya gelince dünyadan bihaber olanları üstüne üstlük saçmalayan Reality Show artistlerinide  sildim.

Sendikacı olup sendikalısının arkasında durmayanlarıda sildim.Hoş geçmişte sendikacı Milletvekillerinden bu ülke insanının neler çektiği hala hafızalarda.

PKK senpatizanları ile resim çekip sosyal medyada paylaşıp  bu halkın aklı ile alay edenleride sildim.

Bugüne kadar kendi işi dışında hiçbir iş yapmamış topluma bir yararı dokunmamış İş adamlarını ,Milletvekili olursam maaşımı bağışlayacağım diyenleri,Bayrağı eline alıp slogan sallayanları, Manifestonun sönmeyen ateşinin ne olduğunu dahi bilmeden işçi emekçi sloganı atanlarıda sildim.

 Bir sohbetimizde konu Komünizmden ,işçiden emekçiden açılınca.Kendisine Karl Marxı tanıyıp tanımadığını sorduğum genç bir adayın .Karl Marxı Rus sandığını görünce ve  sol bir partidende  aday olduğunu görünce onuda sildim.

Benimle bir şekilde bu hayatta yolları kesişmiş ve kanaatimce yukarıdaki kıstaslarıda göz önüne tutarak bu işi yapamayacaklarına inandığım arkadaşlarım.Okul arkadaşlarım  mahalle arkadaşlarım örgüt arkadaşlarım Köylüm kusura bakmayın yukarıdaki kıstaslarıma uymuyorsanız sizide sildim.

İş başka arkadaşlık başka.

İyi insan olup ama kendini bile idare etmekten aciz olanlarıda sildim.

Unutmadan ;

Hala daha Rumdan medet umanlarıda sildim.

Şikayet ettiklerimi tekrar yaşamamak için 50 tane beni yönetecek aday bulmak için çok  gayret gösterdim. Karma oy yapmayı düşündüm.

Ne yazık ben 30 da kaldım.Siz 50’ yi bulabildinizmi.