Koronavirüs ile mücadelede önemli ayaklardan bir tanesi de hiç kuşkusuz karantina hastanesi olacaktır.

Sınırlı olanakları olan ülkemizde, bir taraftan bu virüsün olası yıkımlarını en aza indirmeye çalışırken diğer taraftan da acil ve önemli sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi akıllıca yapılacak bir organizasyonla mümkün olabilecek.

Sağlık Bakanı Sayın Ali Pilli, Kıbrıs Postası’na yaptığı son açıklamasında, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin tüm bölümleriyle birlikte karantina hastanesine dönüştürüleceğini belirtti.

Bakan Pilli, bu düzenlemeye göre Kardiyoloji, Beyin Cerrahisi ve Ortopedi servislerinin Kolan Hastanesi’ne aktarılacağını, gerekirse de Yakın Doğu Hastanesi’nin devreye gireceğini, Yakın Doğu Hastanesi’nden ise, yoğunluğa göre faydalanılacağını ifade etti.

Cerrahi ve Üroloji servislerinin de Etik Hastanesi’nde hizmetlerini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Kulak Burun Boğaz, Dahiliye, Enfeksiyon ve Göğüs Hastalıkları servislerinde görevli tüm doktorların ise Karantina Hastanesi olarak hizmet verecek olan Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde görevlerini sürdürecek. Acil durumlarda bu servislerde görevli doktorlar diğer hastanelere geçerek gerekli operasyonları yapacak.

Değerli okurlar;

Nasıl bir matıkla izah edilebilir ki bu?

‘’Sayın Sağlık Bakanı bu virüsü kendi elleri ile tüm ülkeye yaymayı mı hedefliyor?’’ diye sorası geliyor insanın!

Kulak Burun Boğaz, Dahiliye, Enfeksiyon Hastalıkları ve Göğüs Hastalıkları’na üst solunum yolu enfeksiyonu şikayeti ile giden her hastaya, sağlam da olsa, bu şekilde organize edilmiş bir karantina hastanesine sanırım bu virüsü bulaştırmayı hedefliyor (!)

Diğer taraftan, Koronavirüs bahanesi ile sağlık sistemi de bir güzel özelleştiriliyor.

Bu hastanelerin nasıl devletin arka bahçeleri gibi çalıştıklarını bilmeyen yok!

Tamamen ‘’al gülüm ver gülüm’’ anlaşması yaptıkları belli!

Yazık, çok yazık!

Kasap et derdinde, koyun can derdinde misali bir KKTC klasiği!


Tıp-İş de bu karara çok tepkili. İşte açıklaması:

Gelelim diğer tarafa, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Karantina Hastanesi ilan edilmesine tepki gösterenlere. Tepkilerini üstelik kaleme alıp altına imzalarını da cesurca atmışlar! Kimler yok ki!

Başta Sayın Sağlık Bakanı’nın Müsteşarı var! Güler misiniz, ağlar mısınız?

Hastanenin Başhekimi var!

Kardiyoloji Servis Şefi var!

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı var!

Nöroloji Servis Şefi var!


Var da var!

Üstelik güzel teklifler de sunuyorlar, Kolan Hastanesi’nin karantina hastanesi yapılması gibi. Belli ki bu sayede, COVID-19’lu bireylerin sadece burada tomografi çekilmesi sağlayarak, tomografi cihazı üzerinden başka hastalara virüs bulaşmasını da engellemeyi hededfliyorlar. Aklın yolu bir!

Değerli okurlar;

Bu gidişle Koronavirüs krizi, virüs yüzünden değil, virüsle mücadeledeki sistemsizlikten ve birilerinin ince hesapları yüzünden çok can yakacağa beziyor!

Allah korusun ama, bu gidişle, olası bir yayılım durumunda pisi pisine kaybedeceğimiz canlarımız olacak!

Değerli okurlar;

Karantina Hastanesi krizi, aslında büyüyecek olan ve tüm toplumun sağlığına ve hatta canına mal olacak olan bir Koronavirüs kaosunun da habercisi gibi görünüyor!

Umarım yanılıyorumdur.

Ancak, buradaki belge, sanki geleceğimizin pek de aydınlık olamayacağını adeta gözümüze sokuyor!

Dr. H. İlker İpekdal

İletişim: 0542-8529899