‘’Hangi kamu kurumu olduğunun ismini lütfen yazma.Çünkü şimdi şikayet edersem bir sonraki gidişimde işimi yapmazlar.Beni günlerce değil bu sefer aylarca oyalarlar’’.

Bu sözler bir dairemizde bir işi ile ilgili dosya açtırmış ve sonuçlanması için son 6 aydır çalmadık kapı bırakmamış bir vatandaşımıza ait.

Vatandaşımız bu kamu dairesine müracaat edip dosya açtırdıktan sonra 1.5 ay beklemiş.İşi ile ilgili bir cevap almayınca .Arkadaşlarına sormuş ne yapması gerektiğini.Onlarda sor soruştur yoksa daha çok beklersin demişler.

Sonra arkadaşını dinlemiş.İlgili daireden ses seda çıkmayınca bir gidip bakmak istemiş.

Dosya 3 bölümden geçerek sonuçlanacakmış.

Normal ülkelerde diyor 1 haftalık bilemedin 10 günlük bir süre .Bizde  1.5 ay geçti henüz haber yok.

Daireye gittiğinde dosyasının halen başvurusunu yaptığı bölümde durduğunu  öğrenince canıda sıkılmış .Ama birşey söylemek istememiş.Sadece neden 1.5 aydır işlem yapılmadığını sormuş.

’’Dosya bizde fakat bakacak olan arkadaş izne ayrıldı.Gelmesini bekliyoruz’’ cevabını almış.

Aradan 1 ay daha geçmiş .Bir kez daha aramış 1.bölümü.Dosya bizden çıktı denmiş.

Ayni gün  dosyanın gitmesi gereken 2. bölümü aramış.

‘’İnanın dosya bizim elimize bugün geldi’’ demişler.

15 gün beklemiş.Bir kez daha 2. Bölümü aramış.

’’Arkadaş hastalandı 1 hafta izin aldı.Gelince bakacak’’ demişler.

2 hafta sonra tekrar aramış.İşin hala bitmediğini öğrenince bu kez bir tanıdığını araya sokmuş.

‘’Şimdi Bakıyorum’’ demiş

.Aradan 2 gün geçmiş.

‘’Kusura bakma işim çıktığı için sana dönemedim ama tekrar bakıyorum ‘’demiş.

 1-2 saat sonrada ‘’Git al dosyan tamamlandı .Elden alıp diğer bölüme götür’’ diye.

Oda apar topar kalkmış gitmiş.

Gitmiş gitmesinede orada çalışan bayan dosyayı bitiremediğini kendisine söyleyince tekrar kalkmış  geri gelmiş.

Tanıdığınada sitem etmekten geri kalmamış.

Ertesi gün tekrar gitmiş.Yine bitmemiş.

 Hayır İş sonuçlansa hem Devlet hatırı sayılır bir para alacak hemde vatandaşımız ekmek parasını kazanacak.

Vatandaşın bu gidip gelmeleri yaklaşık 2 ay daha sürmüş.

Bu gidip gelmeler derkende  dairenin bulunduğu öyle 1 -2 saatlik şehir  içi  gidip gelmeler değil.

 Yeşilırmaktan Lefkoşaya.

Bazen bir tanıdıkla bazende kendisi işi süratlendirmek için elinden ne gelirse yapmış.

Bir ara  canı çok sıkılmış. Bu Devlete vatandaş olarak dünya kadar vergi veriyoruz  tüm sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz Ne bu eziyet diye  ilgili kuruma dava açmayı düşünmüş.Bir Avukata danışmış ne yapabilim diye.

Oda kendisine iyi idare yasasından, dilekçesine 30 iş gününde cevap verilmezse dava edebileceğinden falan filan bahsetmiş.

Sonrada  iyi idare yasasına ,dilekçe hakkına göre dava açsa Avukat, dava ,tebliğ, Mahkeme derken işinin bir o kadar daha uzayacağına belkide hiç sonuçlanmayacağını sonuçlansa bile aylar alacağını düşünmüş.Vazgeçmiş.

Sonunda  bir gün personel eksikliğinden şikayet eden bir görevliye yazılacak çizilecek bir şey varsa yardım etmeyi bile teklif etmiş.

Sonunda git gel işini yapmış.Yapmış  yapmasınada .Bunada yapmak denirse tabii .Ah ile vah ile. Tanıdık eş dost ,portakal,çilek, şeftali ile…10 en çok 15 gün sürecek iş için 6 ay geçmiş.

İş bu kadarla bitmiyor tabii.Vatandaşın almak için koşturduğu bu belgeleri vermekle mükellef olduğu bunun için anlaşma yaptığı  kişilerde varmış.Onlarlada bu gün bu saat size veririm diye söz vermiş  .

Sözünü zamanında yerine getirmez geç kalırsada karşı tarafa ödenecek tazminatlar koymuş anlaşmaya.

İş 10 -15 gün uzasa neysede 5 ayı geçince .Kimisi laf etmiş, kimisi kendisi ile alışverişten vazgeçmiş kimiside Avukata giderek kendisine ihbar göndermiş.İtibarı zedelenmiş.İş insanı kimliği sözünde duramadığı için yara almış.Sıkıntı streslede sağlığı bozulmuş.

Şimdi kamu reformdan bahsediyoruz ya.Tartışmaları,yazılanları görüyorum.Zavallı sade vatandaş geliyor aklıma.İş insanları.70’ lik nineler ,özürlü amcalar teyzeler.

Müsteşar özel kalem atamalarının daha çok liyakata bağlı  yapılacağından Çalışanların özlük haklarında iyileştirmeler yapılacağından vatandaşa daha etkili ve verimli hizmet yapılacağından bugüne kadar yapılamamış ama bundan sonra kesin yapılacağı söylenen çalışan performans değerlendirmelerinden .

Lakin esas istediğimiz  Kamu hizmetinden, siyasetin nasıl  ayrılacağı ile ilgili  bir reformdan bahsetmiyor.En büyük eksiklik olan idarenin denetimi nasıl yapacağından halka hizmeti layıkı ile yerine getiremeyenler hakkında nasıl bir önlem alınacağından bahsetmiyor.

Vatandaşın verilen kamu hizmetinden şikayetçi olması halinde vatandaş lehine yasal boyutunun ne olacağından  hiç bahsetmiyor.

Bakana, Başbakana gerek kalmadan nasıl memnuniyet sağlanacağından bahsetmiyor..

Yine esastan uzaklaşıyoruz

Bu reformun kamuda çalışanlara mı yoksa kamudan hizmet alanlaramı yapılacağını anlayamıyor bir vatandaş olarak daha çok ümizsizliğe kapılıyorum.