Geçtiğimiz günlerde bir emekçi kardeşimiz, işlediği sırada elektrik akımına kapılıp hayatını kaybeti. Ve bu iş cinayetinin altından ülkenin karanlık tarafından bir alan açılmış oldu bir kez daha. Bu ölen gencin öğrenci olduğu ve kaçak çalıştırıldığı gerçeği yine tokat gibi vurdu yüzümüze. Ülkenin kayıt dışı sömürülen emekçi köleliği bir kez daha bizi rahatsız etti.
* * *
Kayıt dışı ekonomiyi kendi kayıtlarına işleyenler, işte bu cinayetlerin sorumlusudurlar. Bu gün herhangi bir üniversiteye ilk taksidini yatırdığı anda öğrenci kartlarını alıyor. Sonra bu insanların hiçbir takibi yapılmadan öylece bırakılıyorlar.
* * *
Bu insanların yaşadığı sosyal ekonomik darlık yüzünden, artık iş arayıp yine kolay para peşindeki işverenlerin eline düşüp, kaçak işci konumunda korkutularak, üç kuruşa köle oluyorlar. İşte bu sermayedarların kar getiren tezgahı haline gelen üniversitelerin, kaçak işci bürosuna dönmesi bu şekilde para babalarının kazan kazan metodu ile gerçekleşmiş oluyor.
* * *
Ancak rejim partilerinin tamamı, bu sermayedarların el eteğinde ve kontrolünde olması neticesinde kimse bunun hesabını sormuyor. Bu ülkeyi eğitim turizmine yükselteceğiz diyenler, bu ülkeyi kaçak işci ve de kölelik sisteminin turizmiyle boğmak üzereler.
* * *
Bu durumun doğru olduğunu savunmak bir tarafa, o öğrenciler ekonomiye katkı koyuyorlar diyenler var. Evet koyuyorlar sermayedarların mevduatları katlandığı sürece ekonomi tamam, peki halklar ve gerçek sömürünün hedefi emekçiler bu düzelen ekonominin neresindeler?

Behiç Anibal….