İsimler değişti, zaman hep ileri aktı yıllar geçti, isimler yine değişti, yüzler değişti. Değişmeyen siyasetin ideolojisiz hareketi oldu, hep uyutulduk uyudukça kabuslar görüp, korktuk korktukça devam ettik uykuya. Ve artık o rüya gerçek, gerçekte rüyaya dönüştü, hükümetler sayısız versiyonla kuruldu ve bozuldu hepsi oradaydı yıllardır. Hep isimler değişti, zaman ileriye çalıştı. Ve biz hep uyutulduk ayni sistemle, ve bir gün geldi o sistem bizim kabus rüyamızı, çalıştıran çarklara döndü, aklımız bir gidip bir geliyor artık. Halkın çok büyük bir çoğunluğu antidepresanlarla, rüya içinde huzur arayan ve ikinci bir rüyaya girer halde.
* * *
Herkes kızsın, herkes küskün, herkes bir eksik, herkes bir yol arıyor uyanabilmek için. Ancak bir o kadarda korku dolu çünkü uyanacağı yerin, gerçekliği korkutuyor insanları. Peki insan neyden korkar? Bilinmeyenden korkar insan, ancak bilinmesi gereken tek gerçek, bu kabus uyanınca bitecek. Bu ada yarısı her şeyi yaşadı biz uyurken, bize verilen sahte uyku haplarını dayayıp. Her uyanmaya çalışanı ya vatan haini ya da deli ilan ederek, devam ettiler sistemli olarak sistemsiz bir bicim de uyutmaya.
* * *
Yıllardır cinayetler o karanlık sokaklarda kaldı, bir ölümle susturulanlar bir ölümsüzlüğe inandırıldı. Bilin ve görün ki bu ada yarısında yıllardır yaşadıklarımız biz bir türlü uyanmadığımızdandır. Daha da sertleşiyor artık şartlar, daha da burnumuzun dibin de artık kabusun o korkunç yaratıkları. Aklın en gerçekçi ufku, bir sınırı olmayışıdır, ancak zekamızı kültür ve sanatla besleyip aklın dizginlerini ele alarak bu rüyadan uyanmak zamanıdır.
* * *
Bu yalan düzenin tek egemeni emekçi halklardır, bunu görüp anladığınız zaman işte uyanış başlayacak. Sevgili okur; sen bir güçsün, sen en gerçek güne uyanabilecek donanıma sahipsin, sen emekçisin her ne iş yapıyorsan yap. Sağlık emekçisi, eğitim emekçisi, kamu emekçisi, bir makinist ya da bir çöpçüsün ya da belki bir sanatçı, yapman gereken emeğini olması gereken yere getirecek, o kabustan uyanacak cesareti göstermendir.


Behiç Anibal…