Judas’ın Öpücüğü çok eski zamanlara dayanır, yaklaşık iki bin yıl öncesine. Son akşam yemeğinde Hz. İsa havarilerine, yakın zamanda içlerinde birinin kendisine ihanet edeceğini söyler. İhanet edecek kişinin adı ise Judas Iscariot’tur. Judas ismi Orta Doğu ve yakın coğrafyada ‘Yahuda’ ismi ile de bilinir.
* * *
Belli bir zaman geçtikten sonra Judas, Hz İsa’yı Romalı askerlere yakalatmak için ihanet kararı alır. Fakat Romalı askerler Hz. İsa’nın yüzünü tanımamaktadırlar.
* * *
Judas, Romalı askerlere ‘’bizi abluka altına aldığınız zaman ben birini öpeceğim, işte o öpeceğim kişi Hz. İsa’dır’’ diye daha önceden askerlere söyler. Askerler, Hz. İsa’yı ve aralarında Judas’ın da bulunduğu havarileri bir sokakta kıstırınca Judas, Hz. İsa’nın yanına giderek yanağından öper Romalı askerler o anda Hz. İsa’yı yakalar. İşte Judas’ın öpücüğü burdan gelmektedir ve ihanetin öpücüğü olarak bilinmektedir.
* * *
Sevgili okur, şu bildiğiniz siyasetin en tepesinde görünenler, şu an tamda bunu yapıyorlar. Umuda aç halklara, beli bükülmüş emekçiye, belki bir çare olur diyen halklara, yalan tüccarlığı yaparak, hepimize ihanet ediyorlar yıllardır yaptıkları gibi.
* * *
Hepimiz ayni gemideyiz diyorlar, hayır değiliz onlar başkasının gemisinde kürekçi, onlar başkasının kaptanlığında kendi halkına ihanet edenler. Onlar bu düzenin en büyük saadet zincirini kurmuş ve bu ülkeyi seven, bu topraklara ter döküp hakını isteyen halkına ihanet edenlerdir.
* * *
Bunlara mecbur değilsiniz, onlarla var olmadınız ve onlarla yıkılmazsınız. Siz sizi sayana, size sarılıp sizinle ayni gemide olana odaklanıp hep birlikte bu gemi için, içinde olanlarla mücadelemize devam edelim…..

Behiç Anibal…